Snuffe – Senaste nytt

Mjaou mjaou! Här är Jam-kurr-iren med senaste nytt.
*harkel*
Snuffe försöker fortfarande gå på lådan, men tyvärr hamnar ungefär hälften utanför. Vi hoppas att det är på grund av den där medicinen som han får som just gör att han ska tömma blåsan. Som husse förstod det så blir det lite svårt att hålla tätt då.

Så imorgon ska husse ringa vid 11-tiden igen och får förhoppningsvis tag i vettisen då. Det var nämligen så i dag att den ordinarie vettisen var sjuk och den andra hade fullt upp. Det är därför det tagit ända till nu (17:30) innan vi fått information.

Hon sa att det hela såg väldigt positivt ut om man ser till hur det varit. Så om inget händer, så kommer Snuffe kanske hem imorgon. Helst skulle hon velat ha kvar honom ett par dagar till för att se att inget händer. Men hon förstod att husse hade svårt med pengar och nämnde då att Snuffe kunde få komma hem istället och förhoppningsvis undvika att pinka ned hela sängen och garderoben. *ryser*

Utöver det så vill jag bara komma med ett personligt inlägg. I morse fick jag tokrycket och började busa som bara jamarn. Det var husse med den där jäkla fjädervippan som lurade mig till att överge min tuffing-status och busa som en kattunge. Ni skvallrar väl inte för Snuffe va?

Hurp! Det var lite trångt här tycker jag. *böka böka*

Man får ju knappt plats ju. *mutter*

Nu ska vi se om vi kan ta oss ut...

Snart så... Uff.. Ugh... *mutter*

Uppdatering: Räkningen ligger hittills på dryga 12.000:- och försäkringen går till 10.000:-


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Snuffe – Senaste nytt

 1. Zaga,Zaffran och Carmen skriver:

  Vi vet en hemlis!!!*retas lite*

  /Labradormaffian

 2. Renee skriver:

  Jag och vår katt Zixten håller tummarna att det ska gå bra.
  Zixten (zigge) åt fåglar förra året och fick salmonella och var riktigt dålig och inlagd på djurkliniken.

 3. Mulla skriver:

  Det är ju det jag alltid sagt. Du är en aning rund om magen. 😉
  Matte och jag är alltid oroliga när vi går in på din blogg för senaste nytt men det här var positiv läsning. Vi fortsätter att hålla tassarna och tummarna.

  Puss på nosen!

 4. Maya skriver:

  Åh vad glad jag blir när jag läser det senaste inlägget! Då ser det i alla fall mycket bättre ut… hoppas, hoppas…

 5. Dui och Deco skriver:

  Nu fortsätter vi att hoppas och hålla tassar och allt det där! Låter ju faktiskt bättre idag, även om det är lite skvättande på fel ställe. Vad bra att du drog igång husse! Ni kan behöva roa er lite! Nosbuffar och tasskramar

  • Katten Sippo skriver:

   Både husse och jag ber till Skaparkatten för lilla Snuffe. Vi vill ju gärna ha hem honom igen. Visst var det smart att roa husse lite? Han behövde det.

 6. Wikki skriver:

  Strax efter elva i morgon kommer vi antagligen alla att sitta som klistrade här vid bloggen! *knäpper allvarligt men hoppfullt tassarna*
  NosPuss Wikki

  • Katten Sippo skriver:

   Det blir nog inte mycket sova inatt. *suckar* Vi vet att man inte ska hoppas för mycket, men det är så svårt när det äntligen verkar lösa sig.

   • Alice skriver:

    Jag har också sparat länken och börjat läsa från början, vilket är jättekul måste jag jama! Tyvärr kan jag inte längre kommentera på din blogg för alternativet namn/webadress finns inte längre hos dig under profiler och jag vet inte hur de andra fungerar när man inte har konto.

   • Alice skriver:

    Äsch, tassade in och svarade på fel inlägg – det skulle hamnat till inlägget under, det om länken till Gustavs gamla blogg.

   • Katten Sippo skriver:

    Vi förstår ändå. *buffar* Men visst är det kul att läsa gamla inlägg. *hehe*

 7. Katten Gustav skriver:

  Tack för länken till min förra dagbok! Tänk att du visste var den var, och inte jag *imponerad*

 8. Alice skriver:

  Jamar instämmande med de andra, behöver han vara kvar ett par dygn till så skall vi nog klara av det med gemensamma tassar. Det vore kanske bäst att de har koll på han ett tag till. Men jamars vad skönt att höra att det ser ljusare ut!
  Det är klart vi inte skvallrar för Snuffe, vi vet ju att du busade mest för att muntra upp husse…. Det tycker jag var omtänksamt av dig!
  *nosbuffar*

  • Katten Sippo skriver:

   Jo, det stämmer ju. Det känns otroligt skönt att det börjar ljusna. Hoppas turen håller i sig. Skönt att ni förstår att jag busade just för husses skull och inte min egen. *skelar nervöst* Tassen!

 9. Linnsen o Frank med matte o lillhusse skriver:

  Vilket skojigt klösträd ni har! *kurrkurr*
  Vi har ett slags torn som vår mattes husse har gjort och där får bara jag, Prinsessan Linnsen, ligga (har jag bestämt alltså!). Jag tror inte Frank vill det i allafall, (nu jamar jag tyst för att inte göra min Frank ledsen) men jag tror inte han är så bra på höjder som jag är, han verkar nöja sig med fåtöljen.

  Så bra om Snuffe verkligen mår bättre, ett framsteg! Kanske Snuffe trivs bättre och börjar äta om han får komma hem, men om han kommer hem men måste åka tillbaka blir det ju väldigt stressigt och jobbigt. Jag tycker inte alls om att var i bur och åka brummis, kanske Snuffe då har det bättre där han är så han slipper åka så?

  Svåra tankar från Linnsen

  • Katten Sippo skriver:

   Åh, jag skulle också vilja ha ett tufft torn. Undra man det finns som byggsats till min ställning. *funderar* Ärligt jamat så har även jag varit lite rädd för höjder. Men bara lite. Att mysa i fåtöljer är då inte fy skam.

   Vi hoppas att Snuffe fortsätter och bättra på sig. De närmaste dygnen blir nervösa som hundan. Så håller både husse och jag med om att det kan bli lite för stressigt för stackars Snuffe.

 10. Finns det klösträd med kattätande rör i? *stora ögon* Här ska inte jamas ett knyst åt Snuffe om dina bravader med fjädervippan!

  Matte tycker likadant som flera andra om räkningen. Husse och veterinären får komma fram till vad som är bäst för Snuffe. Om det verkar lämpligast att Snuffegubben stannar någon extra dag på Valla, så klarar vi det med gemensamma ansträngningar. Vi sätter in lite till på Snuffekontot imorgon. Kurr och burr.

  • Katten Sippo skriver:

   Just det här klösträdet var extra aggressivt idag. Men det löste sig ju till slut, som tur var. Jamarbussigt att inte skvallra för Snuffe. *pustar ut*

   Hm, tänk om vi kunde göra så Snuffe får stanna en eller två dagar till. Vi får se vad vettisen säger.
   Tusen tacktassar!

 11. Kattson skriver:

  Husse, om jag förstått det hela rätt så är räkningen nu på 12.000 och av detta betalar försäkringen 10.000. Där ska alltså husse betala 2.000. Därtill kommer ytterligare ett dygn för ca 1.500 kr. då ska alltså husse betala ytterligare 3500 kr. Stämmer detta? I så fall ska vi nog klara av ytterligare ett dygn eller två om det behövs.

  • Katten Sippo skriver:

   *räknar på tassarna* Mjo, det är ungefär så det ligger till. Självrisken är ju på 15%. Usch, vi hatar matematik! Men det verkar vara ungefär rätt. Du får ursäkta, men husse är sämre än mig på matte. *bonk* Ajje!

 12. Hoppingivande nyheter, vi fortsätter att hålla tassar och tummar!
  Håller med Kattson om vettisvistelsen, men Snuffe längtar säkert hem.

  Att du busar som jamarn yppar vi förstås inte för Snutte, vem som helst kan få kattfnatt ibland *fniss* Ni får väl jaga fjädervippan tillsammans och be husse om en pingisboll så ni också kan leka tassboll!
  Mjauis!

  PS
  Kunde du komma ur tunnan i klösträdet eller fick husse hjälpa till? (vi tänker inte berätta det heller *blink*) DS

  • Katten Sippo skriver:

   Vi behöver lite hopp. Men man ska inte bli för hoppfull heller, säger de som kan. Men man kan ju liksom inte styra det. Bussigt att ni inte skvallrar för Snuffe. För då skulle jag få höra det i all evighet.

 13. Bm skriver:

  Härligt att det verkar gå åt ljusare tider….och jag förstår att han kanske får vattendrivande medicin, så att det de ska se att det inte stannar kvar. Då misstänker jag ju att det vara svårt att hinna till rätt ställe ibland. Tummar och klor hålls tills ni inte behöver dem mer.

  kram på er!

  • Katten Sippo skriver:

   Vi hoppas verkligen det. Tyvärr så lät det precis likadant för exakt en vecka sedan. Då fick ju stackars Snuffe åka in direkt igen. *suckar* Klart det är svårt att hinna till rätt ställe när man har dum medicin som gör att man.. *ahem* pinkar snett. Vi tackar för tummar och klor. *nosbuff*

 14. Katten Gustav skriver:

  Visst kommer det litet solsken mitt i allt regnet? Litet dumt förstås att han måste hem i förtid, men husse och du kommer nog kunna ge den allra bästa omvårdnad, och mer kärlek än någon på sjukhuset. Husse har tvättmaskin tycker jag mig ha sett, det är ju tur! Och skulle Snuffe få vara några dagar till ordnar det sig säkert med pengar, vi är ju många som kan hjälpa.
  Jag beundrar ditt mod att bege dig in i den där strypsnaran, det hade jag aldrig vågat! Hoppas du kommit ut nu?

  • Katten Sippo skriver:

   Husse står i valet och kvalet att låta Snuffe komma hem. Det som talar för det, är ju att Snuffe är med oss och vi kan trösta honom. Det som talar emot, är att om något händer, så måste vi iväg akut igen. Jo, husse har ett monster i badrummet som kallas tvättmaskin. *ryser* Jag känner mig rätt stolt över att kunna ta mig igenom den där fällan. Det var nära, men ut kom jag allt. *stolt*

   • Imma skriver:

    Tvättmaskinen är inget monster – den är en kombinerad värme- och massagemaskin! Brorsan och jag älskade att ligga ovanpå tvättmaskinen när matte tvättade… nu står maskinen i källaren och matte har ställt en massa dumma saker på den så man kommer inte åt vare sig värmen eller massagen *suckar*.

    Vi undrar om inte husse kan få ta med Snuffes vanliga mat till sjukhuset så att han känner sig lite mer hemtam fast han är kvar tills han är klar att åka hem?

    Tass från Imma och de övriga klosterkatterna.

   • Katten Sippo skriver:

    Jag skojade bara när jag kallade tvättis för monster. Jag tycker också om att ligga på den och värma magen. Fast just nu är det lite trångt där uppe. Husse envisas med att ställa massa dumt skräp där. *mutter*

 15. Kattson skriver:

  Det låter hoppingivande. Räkningen låter ju inte heller som nån katastrof. Den ska vi nog klara av. Om det är lugnare för Snuffe att stanna kvar nåt dygn till efter morgondagen, tycker jag du ska låta honom göra det. Vi ska nog klara ett dygn till på kliniken med gemensamma krafter.
  Självklart kommer inte ett ord att yppas till Snuffe om vad du haft för dig idag, Sippo. Lite hemlisar måste man ju få ha, och du behöver säkert leka lite så tufft som du och husse haft det på sistone.

  • Katten Sippo skriver:

   Visserligen hade husse räknat med nästan dubbla. Men det blir verkligen på håret. *hehe* Funderar på att låta honom stanna kvar ett eller två dygn till, men då kostar det runt 1.000-1.500 kronor. Tack för att ni inte skvallrar för Snuffe. *skelar nervöst*

Kommentarer inaktiverade.