Äntligen hemma

Så, nu har både Snuffe och husse kommit hem ordentligt. När husse hade hämtat Snuffe så åkte de direkt hem och husse gick på det lokala apoteket. Väl där får han veta att Snuffe’s mediciner inte fanns där, utan att han var tvungen att åka hela vägen in till stan igen. Samma stad han precis hade lämnat med Snuffe.

Så då släppte husse av Snuffe hemma och körde (fort) till apoteket inne i stan. (18km cirka) Väl där fanns inga p-platser, så husse fick göra en fuling. För nu var det brådis. Han berättade att han hade väl cirka 42 sekunder till godo. Jama om att leva på håret!

Snuffe går för närvarande runt och luktar stickis. Husse hann ju inte gnida in honom med Sippo/husse luktande saker innan han försvann igen. Men nu ska jag jama till mig en promenad så Snuffe får äta lite i fred. För han har magrat jättemycket. Han matstrejkade nämligen hos vettisen.

Imorgon ska jag berätta hur kul husse hade det när han skulle ge Snuffe femtitolv olika mediciner. Fniss! *tassen för nosen*

Bildbevis på att ja' e' hämma ijen.


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

47 kommentarer till Äntligen hemma

 1. Sisko / Koko skriver:

  Heej lilla Snuffisen! Håller tummar&svansar för att det ska gå bättre nu.

  Min slav har tvingat i mig Royal Canins Recovery eller Hills A/D-mat med en spruta i samband med medicinerna – de ska nämligen tas med mat, men jag äter minsann när jag har lust och inte när man säger åt mig att äta. Hon har helt enkelt tagit en fem ml plastspruta (får man på apoteket) och klippt av den trånga ändan på den. Fyller den till hälften med matgegga och trycker in det i munnen på mig, ett par gånger. Jag gillar det inte direkt, men det går ner och så brukar jag slicka i mig lite själv också. Det får mig att komma ihåg att mat kan vara helt ok, så jag har ätit annan mat också. Och hon påstår att jag börjar kännas som katt igen 🙂

  • Katten Sippo skriver:

   Hej hej. *vinkar med tassen* Takk för att ni håller tummar å svansar för mig. Min husse sa att han skulle köpa en sån där spruta, om ja’ inte tog min mudusin frivilligt. Men ja’ känner mig inte så sugen på nånting faktist. Ja’ e bara trött å vill såva.
   -Snuffe

 2. Puma & Sixten skriver:

  Jippi, för att Snuffe är hemma igen. Och det verkar ju funka med kisseriet också så vi hoppas allt blir bra nu.

 3. Mulla skriver:

  Åååå, vad härligt! Nu blev både matte och jag jätteglada!
  Nu hoppas vi ju att Snuffe ska krya på sig riktigt ordentligt.
  Ge Snuffe en rejäl puss på nosen från mig. 🙂

  (Ja ja, jag vet att du är en tuff kille och kanske tycker det är fånigt att pussa Snuffe, men för min skull, snälla.
  🙂

  • Katten Sippo skriver:

   Vi håller fortfarande tassarna för att han ska krya på sig. En puss får han inte, men jag kan ge honom en kamratlig snyting från dig. *blink*

 4. pip och murre skriver:

  välkommen hem snuffe,krya på dig och se till att bli frisk nu…

 5. Tudor skriver:

  Snurr…buff…hopp…180-vändning…rivstart…skutt upp i sängen o hopp rakt ut med sträckta tassvrister från sänggaveln 2 meter till vardagsrummet, kloa lite på mattan, race fram o tillbaka i hallen…o jam.jam.jam.jam att Snuffe är hemma igen!

  mjaaaooooooouuuuuuuuuu vad glad jag blir att höra att du är hemma o lova nu att det bli ett längre tag, frånsett återbesöket till vettisen så ska du inte dit igen…kramar tassarna så klorna vitnar eller vad man säger…för att du ska få bli bättre o bättre o piggare o piggare för var dag o att någon av alla dessa femtilelva meduxinerna gör att blåsmusklerna kniper åt igen…

  • Katten Sippo skriver:

   Ja’ ska försöka att hålla mig hemma nu. De’ blev faktist lite tråkit i längden där bårta. Takk för tasshållningen, den behövs verkligen. Mudusinen ska ja’ åkkså ta utan bråk. Tror ja’.
   -Snuffe

 6. Nea skriver:

  Så glad att du e hämma nu Snuffe. Lova nu att stanna hemma också.

  Nosgos!

 7. Som vi har saknat dig, Snuffe! Härligt att du är hemma igen. Du ska se att Sippo slutar morra snart, när du börjar berätta spännande historier om vad du varit med om hos vettisen. Nu håller vi alla tassarna för att du bara blir bättre och bättre, och att du tycker husse har godare mat än vettisen. Kurr och burr.

  • Katten Sippo skriver:

   Håppas han inte bliv avis på mina ruskiga historier. Han har ju aldri’ varit hemifrån lika länge som jag.
   Nu håppas ja’ bara på att maten ska börja smaka bra igen.
   -Snuffe

 8. Liza skriver:

  Välkommen hem igen Snuffe!
  Jamarns skönt att du är hemma hos husse å ”storebror” igen. Sippo är nog bara lite avundsjuk på ditt snygga tassband åsså gillar han nog inte ditt nya rakvatten.
  Medusin, vila, god mat, kattlådan och en massa gos rekommenderas.
  *Nosgosar och svanskramar*

  • Katten Sippo skriver:

   Tassbandet är ju så klart väldans häftigt, så det kanske stämmer att han är avundsjuk. Mitt rakvatten gillar då inte ja’ heller. Jag ska följa dina rekommendationer.
   -Snuffe

 9. Max & Måns skriver:

  Välkommen hem!
  Sippo, nosbuffa Snuffe mycket så han inte luktar stickis så länge!
  /M&M

  • Katten Sippo skriver:

   Snuffe: Takk så jettemykke’!
   Sippo:Hm, jag får väl försöka att buffa honom lite snällt senare. Just nu är jag upptagen med frukost. *rap*

 10. Maya skriver:

  Välkommen hem Snuffe, hoppas verkligen att du får vara hemma nu så att du inte får några återfall.
  Ett litet tips – apoteket i Tannefors är ett djurapotek, där finns de flesta djurmediciner hemma direkt. Andra apotek i stan får för det mesta beställa hem djurmediciner som vi kanske behöver direkt och kanske inte kan vänta på att få, hälsar min människa.

 11. Linnsen o Frank med matte o lillhusse skriver:

  Vad kul att du är hämma Snuffe! Vi har saknat dej! Jama nu i lgn o ro med husse och Sippo så blir du nog bettre snaart.

  Nosbuffar från oss

 12. Fjutten skriver:

  Välkommen hem Snuffe! Puh, vi pustar ut av lättnad! Spinn lugnt nu!

 13. *Klappar tassarna* så GLADA vi är att du har fått komma hem igen, Snuffevännen. Hoppas du fortsätter att krya på dig, så du slipper åka tillbaka till *vettisen*
  Vi fortsätter oxå att hålla tassar och tummar tills faran helt är över.
  Du måste äta din muducin så du blir bra igen, Snuffe.
  Lova det!
  Sedan måste du äta duktigt oxå,
  så du inte magrar mer än du har gjort!

  Tassekramr till er alla tre

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  • Katten Sippo skriver:

   Takk så mykke’. Det e schönt att vara hämma igen. Men de’ e bra att ni fortsätter att hålla tassarna. Ja ska försöka äta, men all mat smakar blörk.
   -Snuffe

 14. Alice skriver:

  Kurra, kurra, kurra, kurra Snuffe är hemma igen!
  Vad härligt att få läsa lite goda nyheter! Gissa om att många har hållt tassarna för dig! Vi fortsätter hålla dem lite till så att du blir helt bra, och bli inte lessen om du kissar lite på fel ställen den första tiden – husse har tvättmaskin… 🙂
  Huvudsaken kisseriet börjar fungera, sen får det ta lite tid innan du hinner till lådan varje gång.
  *viskar* Sippo har saknat dig massor fast han spelar tuff nu och inte vill erkänna det!
  *massor av nosgos*

  • Katten Sippo skriver:

   Takk för att ni hållit tassarna för mej. Men det e bra att ni fortsätter hålla dåm, för de’ behövs nog. Ja’ ska förschöka att inte kissa på fel ställen, för de’ luktar så kånstit’.
   Tror du verkligen att Sippo saknat mig? *glad*
   Takk för nosgoset! *trampar förläget*

 15. Imma skriver:

  Vi instämmer med stor glädje i kören: välkommen hem! Du kan tro att vi har varit oroliga allihopa… nu skall du se att allting blir bättre, och Sippo slutar vara tvär när du inte luktar vet lengre. Han tycker bara att du är lite skrämmande just nu, för att han inte gillar veten och för att du varit borta ett tag… det går över.

  Massor av nospussar och kramar till er allihop, hälsar våra mattar! Och vi klosterkatter sänder nospussar och spinnhealing till er alla tre!

  • Katten Sippo skriver:

   Takk takk! *bockar* Ja’ har förstått att ja’ orsakade en del oro. Men som du jamar, nu blir det nog braigare. Ja’ håppas verkligen att Sippo slutar vara sur å tvär. Han e inge’ kul då. Takk för nospussarna å allt. *generad*

 16. Ami skriver:

  HEJA SNUFFE! Ååååå vad bra att du är hemma igen. Ta det nu lugnt och vila upp dig så att du får fart på kisseriet igen. Och var inte SÅ besvärlig när husse ska ge dig meducilin *flinar busigt*. Fast jag vet att det är lockande. En gång när jag skulle till vettisen och bli vaxczsinerad eller vad det heter så vägrade jag att gå in i transpårten. Och när husse väl fick in mig i buren så hade jag bitit och klöst honom som bara den och dessutom så va jag sur i en hel dag efter vettisbesöket och ville inte bli gosad med och det gick inte ens att låcka mig med tonfisk. Påstår husse….fast ok då… en halv dag var det väl… och tonfisken åt jag när han inte såg. Sådeså.

  Svanskramar och nosbuffar från Ami

  • Katten Sippo skriver:

   Ja’ ska vila jettemykke’. Så ska ja’ vara dukti’ å ta min mudusin, för sscjuk vill ja’ ju inte bli ijen.
   Men ja’ e så snell, att ja varken klöser eller biter min husse. Ja’ nafsar bara.
   -Snuffe

 17. Katten Gustav skriver:

  Åh, vad GLAD jag blir! Du är HEMMA, den bästa platsen på hela jorden! Nu måste du vara en duktig katt och äta den goda medicinen som husse ska ge dig. Femtitolv stycken?? Ska verkligen bli intressant att läsa om det.
  Hoppas nu att du, Sippo och husse får en lugn natt tillsammans, och att du ska fortsätta må bättre och bättre!

  • Katten Sippo skriver:

   De’ håller ja’ me’ åm att den bästa platsen är hemma! Ja’ ska försöka vara dukti å äta mudusinen. Det kåmmer nog bli spännande. Vi ser alla fram emot en lugn natt och en lugn vekka.
   Vi jamas igen,
   -Snuffe

 18. Kattson skriver:

  Lugn och ro och rutiner som du är van vid, det tror jag gör susen. Sippo tycker nog det är jättekul att du är hemma, även om han måste leka lite tuff nu i början. Han har varit jätteorolig han också, precis som husse och alla vi andra som följt bloggen. Nu ska det nog gå bra ska du se.

  • Katten Sippo skriver:

   Ja, det skulle vara schönt med lite lugn och ro. Så har ja’ ju saknat min plats i fönstret åkkså. Sippo ska jämt vara så tuff, men ja’ vet nog att han e en mjuk katt under pälsen. Tänk att så många varit så oroliga för lilla mig.
   -Snuffe

 19. Wikki skriver:

  Se till att få en massa smaskens nu, Snuffe, så att du piggnar till och blir stark igen! Och kramas massor med husse, som jag tror har längtat sig olycklig efter sin lillkatt! Kanske ska ni ha lite Feliway nu som lugnar tillvaron hemma? Sippo, nu får du ta hand om dem därhemma och vara den Stora Starka Katten! TassKram Wikki

  • Katten Sippo skriver:

   Ja’ blev precis överfalligad med tusen pussar och kramar från husse. Sippo morrar mest åt mej nu. Men de’ ska de’ bli ändring på sen. Takk Wikki.
   Nospuss,
   -Snuffe

 20. Dui och Deco skriver:

  Sååå skönt att du är hemma Snuffe! vi dansar lite försiktigt och fortsätter hålla tassarna för att det bli bra nu! Hoppas att du får riktigt god mat (och godis om magen klarar det)så du blir frisk och kry fort.Gosa ordentligt med husse och Sippo ikväll, det kan ni behöva allihopa. Nosbuff

 21. Lensbabie skriver:

  Välkommen hem! Å så bra det känns att du är på bättringsvägen. Nu fortsätter jag att tänka på er alla tre, med en massa goda energier och läkande tankar! Å Sippo, du får inte busa för mycket med Snuffe, han behöver vila så han blir helt bra. Men liiiite bus behöver han nog och uppmuntran så han blir lite gladare igen.
  Hälsa husse att lilla slanten är på väg 🙂

  Varma tankar och buffar

  Lensbabie

  • Katten Sippo skriver:

   Ja, nu får det värkligen se till att bli bra. Ja’ ska seja till Sippo att han måste vara snäll mot mej tills ja’ mår bra ijen.
   Husse helsar å takkar han me’.
   -Snuffe

 22. Trassla skriver:

  VÄLKOMMEN-HEM-kören utökas med ett glatt voffande!!!
  Krya på dig nu lille gullige KISSEkatt!!!
  *vift vift vift*

 23. Välkommen hem illa gubben, gissa om husse och Sippo har längtat efter dig. Vi med, att få höra att du är hemma och mår bra. Fast vi fortsätter att hålla tassar och tummar att du slipper vettisen till nästa vaccination (minst).
  Ät upp dig och ta medusinen, som en duktig katt.
  Mjauis

  • Katten Sippo skriver:

   Takk så mykke’. De e superschönt att vara hämma igen. Tyvärr blev vi beårdade att kåmma på återbesök nästa vecka. *mutter*
   Ja’ låvar att äta upp mig. Eh, nä vänta lite nu va! Ja’ låvar att äta mykke’ mat å min mudusin.
   -Snuffe

 24. Katten Emil skriver:

  Välkommen hem Snuffe!!!! Hoppas att allt kommer att gå bra nu med kisseriet och medicinen.

Kommentarer inaktiverade.