Tidig morgon

Milda moster Merits morrhår! Idag rumlade husse ur sängen vid sextiden på morgonen. Eftersom han inte verkade vara intresserad av att gå och lägga sig igen, så krävde jag lite frukost och en promenad. Vi slog nytt tidigt-rekord med cirka 17 minuter. Tyvärr var husse inget trevligt sällskap, för han gick bara och gäspade hela tiden. När han inte gjorde det, så gick han och huttrade istället. Han påstod att det bara var fyra grader, men det är väl inget att gnälla för heller? Jag klagade då inte och jag har ju inte ens några skor. Pfft.

Kurrarns så fin morgon husse. Husse? Du ser lite blå ut, mår du bra?

Desto skönare var eftermiddagen. Vi tog en bra sväng runt kvarteret och hälsade på alla möjliga som vi träffade på. Husse fastnade med en granne och babblade om vädret. Det var inget som intresserade mig, så jag försökte släpa husse därifrån. Efter sjuttitolv försök så fick jag med gubben.

Bäst att passa på att njuta av det fina gräset. Snart finns det inte längre. *sniff*

Kampen med Snuffe och medicinen fortsätter. Nu ska Snuffe visserligen ”bara ta tre på morgonen” men han protesterar lika vilt för det. Dessutom tror husse att det är mer hämndaktioner än fel på kisseriet. För idag slog Snuffe alla rekord genom att pinka på datorskrivbordet. Man hörde husse vråla sju kvarter bort.


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Tidig morgon

 1. Husse har nog för lite underhudspäls för att uppskatta det lite kyligare klimatet. Han får skaffa sig ett par långkalsonger och en sån där flis-tröja! Dom har man hört ska vara bra trots att det inte låter så skönt med en massa flisor.. Nåja! Bara för husse fryser ska inte du behöva lida.

  • Katten Sippo skriver:

   Du har ni nog rätt i. Fast husse brukar säga att han har bra underhudsfett. Själv påstår jag att det mesta sitter på utsidan. Aj! Nu slåss han.
   Flis-tröja! *skrattar så morrhåren hoppar*

 2. Sixten skriver:

  Det brukar ju sägas att hämnden är ljuv. Puma som är inne på sina sista dagar med antibiotikatt har sovit inne hos gamlingarna istället för att visa sitt missnöje med Matte.
  Idag kom han in med nya skråmor, man börjar ju undra vem som vågar sig på min lillebror sådär, som tur var så var det bara små skråmor som läker snabbt utan hjälp.

  • Katten Sippo skriver:

   Vi har ju tyvärr bara vår husse att sova hos, så vi har inte så mycket val. Men vad är det för typ som bråkar med din lillebror så dant? Ska vi starta en utredning kanske?

 3. Kattson skriver:

  Antar att husses blåa utseende bara berodde på kylan. Han verkade ju återställd på eftermiddagen. Snuffe behöver nog lite mer tid på sig för att komma in i gamla gängor igen. Först måste han bli av med medicinen tror jag.

  • Katten Sippo skriver:

   Det är fördelen med husse, han återhämtar sig rätt så snabbt. Jag tror också att Snuffe behöver bli av med medicinen. Den verkar liksom inte så god.

 4. Maya skriver:

  Kan det verkligen vara så att Snuffe bara hämnas på husse??? bara för tabletternas skull.
  Då ser ni ju en ljusning i sikte – för då bör hämdaktionerna bara bli färre och färre…

 5. Skönt med promenader! Fast det där med att husse/matte babblar med grannar är trist. Annat vore väl om de hade något intressant att prata om. Tips på nya kattmatssmaker, till exempel. Oj, vi får hoppas att Snuffe inte blir datorns Nemesis. Det är nog väldans svårt att blogga med konstbevattnat tangentbord. Kurr och burr.

  • Katten Sippo skriver:

   Jag håller med om att husse borde prata om mer viktiga saker med grannarna. Snuffe gör bäst i att inte träffa datorn med sitt pink, eller så blir jag lite sur på honom.

 6. Dui och Deco skriver:

  Lyxigt med två promenader! men det gäller ju att passa på medan gräset fortfarande är grönt.Snuffe är en smart katt måste vi jama, vi får hoppas att det är slut med meducinen snart så han kan kissa på rätt ställe. Nosbuff

  • Katten Sippo skriver:

   Ibland hinner vi med fyra-fem promenader. Fast nu känns det inte så kul eftersom det går allt närmare hösten. Jag hoppas också på att det är slut snart, för även om jag är katt så vill jag inte trampa i Snuffes pölar.

 7. Imma skriver:

  Hihi, Snuffe är inte dum, han… han vet att husse älskar honom och dessutom inte vet om kissandet beror på det som hänt eller om det är en protest, så han törs ta ut svängarna lite extra just nu *fnissar busigt*. Så gör jag med matte ibland, mest för att hon inte skall sluta bry sig om hur jag mår. Fast man får vara försiktig… tar man i för mycket, hamnar man hos veten! Och blir stucken och klämd på och grejad med…

  Matte undrar hur arbetsträningen går för din husse? Hon beundrar honom omåttligt för att han är så duktig och stiger upp tidigt om morgnarna, säger hon.

  Tass från Imma, abbemissa.

  • Katten Sippo skriver:

   Hm, där jamade du nog mitt i prick. Tänk att Snuffe var så smart. *stora ögon* Husse hälsar att arbetsträningen går framåt, men han känner sig lite vilsen och okunnig fortfarande. Husse brukar faktiskt gå upp tidigt. Han sover inte hela dagarna, som man kunde tro.

 8. Nea skriver:

  Ojdå. På datorn var ju inte så bra! Hur mycket har han kvar på medicinkuren nu? Husse får kanske införskaffa skyddsplast och paketera in datordelarna med. 🙂

  Nospussa Snuffe från mig!

  • Katten Sippo skriver:

   Det är ett par veckor kvar av en av kurerna. Men den minskar allt eftersom. Så om en vecka, då ska han bara ha en halv tablett varannan dag. Husse funderade på att paketera in hela datorn, men kom på att det skulle bli lite knepigt att komma åt startknappen då.

 9. Alice skriver:

  *fnissar så morrhåren hoppar* Heja Snuffe! Tänk vilken bra hämd han kommit på, det kanske blir datorn nästa gång… Men jag tror de föregående jamarna har rätt i att när blärkpillrena är slut och allt återgår till det vanliga så upphör hämdaktionerna. Glöm bara inte att ge Snuffe lite extra uppmärksamhet och gos när det inte är pillerdags.
  Lite småsint av husse att gnälla fast han hade både skor och kläder på sig, men tvåbeningarna är ju lite klena av sig…
  *nosbuffar*

  • Katten Sippo skriver:

   Men om han förstör datorn kan jag ju inte blogga längre. *sloksvansad* Vi får verkligen hoppas att det släpper med medicinerna. Husse försöker ge Snuffe all kärlek som går, men det är inte så lätt när han bara ligger i skafferiet och surar. Visst har du rätt i att tvåbeningar är klena. Annat än oss katter.

 10. Tangentbordet nästa… HEJJA Snuffe *fniss*
  Fast Sippo har säkert rätt att nu är det HÄMD lillen håller på med, vi tror dock att när ALLA medusiner är uppätna och piller-givar-mojängen är undanlagd för alltid kommer han att uppföra sig!

  • Katten Sippo skriver:

   Om han pinkar på tangentbordet får han med mig att göra. *knyter tassen* Hur ska jag kunna blogga då? Men vi hoppas att det slutar samtidigt som medicinerna.

Kommentarer inaktiverade.