Undersökningen fortsätter

Jag utforskade det spännande hålet en gång till igår kväll. Då husse är för stor för att stoppa ner sin tjocka skalle där och jag inte får gå ner själv, så beordrade jag husse att ta ett spaningsfoto i alla fall. Så det var bara för honom att hålla ner kameran och ta en bild. Detta är vad vi fick då.

Titta husse. Ytterligare ett hål i hålet. Vad kan finnas där bakom?

Så måste jag berätta om att Snuffe fortsätter att bli mer och mer som förr. Häromdagen så blev han helilsken för att maten var slut i skålen.

Den här brukar husse använda. Undra hur den funkar? *slår med tassen*

Men fylls på då din dumma grej. *sparkar irriterat*

Efter en stund kom husse ut och var lagom irriterad på grund av ”oväsendet” som han kallade det. Kan vi rå för att våra magar kurrar av hunger? Så Snuffes taktik fungerade, skålarna blev fyllda. Snyggt jobbat kompis.

Som avslutning på detta inlägg, så ska jag berätta att husse såg fel på klockan i morse. Vid 5:30 kastade han sig upp hur sängen och sprang in i duschen med sådan fart att vi katter nästan blev svanstrampade. Efteråt så drack han sitt äckliga kaffe och det var då han märkte att klockan inte var så mycket. Men trots att han var uppe 1½ timme för tidigt, så kom han nästan försent till jobbet. Det tycker jag är en bedrift.


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Undersökningen fortsätter

 1. Kattson skriver:

  Jag komemr inte få nån ro innan hålet är ordentligt undersökt och analyserat av dig. Men var försiktig. Man vet ännu inte vad som döljer sig där nere. Bra att Snuffe börjar komma tillbaka till vardagen. Både han och du har ju nytta av att han kan skaffa fram mat, eftersom husse uppenbarligen snålar med sånt.

  • Katten Sippo skriver:

   Nä, någon ro kommer det inte bli innan man undersökt hålet ordentligt. Jag ska vara jätteförsiktig. Nu när Snuffe vet hur man skaffar mat, så slipper jag vara tjat-katt och jama till husse hur hungriga vi är.

 2. Maya skriver:

  va skönt att Snuffe blir mer och mer sej själv. Det är ju ett friskhetstecken.
  Var bara försiktig med det där hålet så det inte bor nån sån där grävling eller orm där. Dom är farliga har jag hört.
  Sen har jag hört att man kan fastna i såna där hål oxå om dom är för smala så man inte kan vända där inne. *orolig*

 3. Instämmer helt med Connys bedömning av plastmåttets dimensioner. Inte är det portioner för hårt arbetande kissar, inte. Vi funderar på att göra en raid i köksskåpet en natt och låna mattes litermått. Sedan kan man klorispa nya måttstreck på lagom nivå. Matte märker nog ingen skillnad! Kurr och burr.

 4. Max & Måns skriver:

  Allt SKA undersökas!
  Hål nummer 2 kanske rymme en skattkista med kattmynta?
  Måste jama med föregående jamare att erat sammarbete är exemplariskt.
  Skönt att höra att Snuffe börjar bli sig själv med.
  Tur förresten att ni höll era svansar ur vägen i morse.
  Stressade hussar är ingen lek, vi vet! 😉

  • Katten Sippo skriver:

   Oj, en helt kattkista med mynta. Tänk så mycket kul man skulle kunna ha med den. *drömmer* Samarbete är A och O. Ibland i alla fall. Svansarna lyckades vi dra undan i sista stund, man har ju viss erfarenhet av svanstramp tyvärr.

 5. Conny skriver:

  Ja föreslår att ni ber NASA skikka en sådan där robot som ser ut som en jätestor larv å kan krypa i hål, för dom brukar ha en kamera i nosen å kan ta foton å filma där nere. Å så vill ja jama att såna där plastmått för foder e rena löjan å borde förbjudas! De e allti för små portioner i’rom å tvåbeningarna e ju så dumma att dom inte begripar att måtten e fel så de gör som dom säjer fast de blir för lite mat te katten. FRÄS åt såna! Ja har sån tur att min matte tykker att alla portionsmått e för små både åt mänschor å katter så hon användar aldri mått. När vi får blötmat säjer hon att man ska lägga upp lika mykke som ”en halv mus i storlek” fast oftast blir’e en hel mus åtminstånne när gammelmatte lägger upp…

  Tass från Conny, sekerhetskatt.

  • Katten Sippo skriver:

   Larv jamar du? Hm, undra om man kan be Masken Börje att krypa runt där nere med pannlampa och kamera. *funderar* Jättebra tips du kom med där. Jag håller med dig fullständigt om att måtten är för små. Jag stämmer in i ditt fräsande mot dem. *fräser* Mjukmat får jag lite då och då. Husse tycker nämligen att maten luktar värre än kattlådan.
   Tassen säkerhetskatts-kompis.

 6. Dui och Deco skriver:

  Det där hålet ser riktigt spännande och ganska stort ut, förstår om du vill kolla närmare. Skönt att Snuffe rättar sig till, bra jobb med maten! Det där med att man ska vara hungrig verkar vara något som de flesta katter får lida av just nu..(tack och lov inte vi)Nosbuff

  • Katten Sippo skriver:

   Det är hur spännande som helst. Dumma husse som inte låter mig gå ner och undersöka närmare. Hungriga katter är ett vanligt fenomen. Jag funderar på att starta en utredning om det hela och sedan läcka den informationen om svältande katter till tidningarna.

 7. Katten Gustav skriver:

  Snyggt samarbete ni har. Sparkar funkar nog mer effektivt än att bara stirra på skålen. Smart av Snuffe!
  Hålet ser ytterst intressant ut. Typiskt lockande hål, som bara ropar på att man ska krypa in och undersöka det. Så spännande att jag blir alldeles svettig om morrhåren.
  Matte läste några tips om felkissningar. Om man är särskilt rädd om något ska man lägga aluminiumfolie där, för det gillar katter inte att kliva på. Eller så kan man lägga ut matkulor i soffan eller andra ställen, eftersom vi inte kissar där vi äter. Det sista tipset tycker jag var förträffligt. Fram för mat litet varstans!

  • Katten Sippo skriver:

   Ja, det fungerade nästan bättre att sparka än att bara jama åt skålen i alla fall. Hålet är superintressant från en säkerhetskatts perspektiv. Tänk vilken fara hålet kan innebära för ovaksamma vandrare. Husse har fått flera tips som innebär folie. Problemet är bara att husse inte har lust att klä in soffan med det och inte heller vill han ha matkulor där heller. Det tycker jag är dumt, tänk så bra att kunna ligga och mysa i soffan och samtidigt äta. Hälsa matte och tacka för tipsen.

 8. Bra jobbat husse *fniss* tur att du hann till jobbet efter morgonpromenaden med Sippo.
  Bra att Snuffe börjar bli som vanligt och ”skrammel med tom plastburk” fungerade tydligen utmärkt, för husse fattade vinken och fyllde på era skålar. Mjauis

  • Katten Sippo skriver:

   Det var mest tack vare min hjälp som han kom iväg någorlunda i tid. ”Skrammel med tom plastburk” rekommenderas inte klockan 04 på morgonen. Människor reagerar något mordiskt.
   Mjauis tillbaka.

 9. Jeanette skriver:

  Skönt att höra att Snuffe hittar sig själv, tror han kom bort lite när han var sövd, jag läste att katter som varit sjuka kan börja protestera med att kissa överallt, men det brukar ordna sig när de känner att det är lugnt nu, vi skall inte iväg igen.. Så ge det ett tag husse, använd regnställ 😉 Sippo, det finns ingen naturlig förklaring till ett hål bakom ett hål, detta måste du undersöka mera 🙂

  • Katten Sippo skriver:

   Mjurr! Regnställ till husse, jag ska hälsa honom det. *skrattar så morrhåren hoppar* Men allvarligt jamat, Snuffe får snart se till att känna sig trygg och inte pinka överallt. Det luktar! Det underliga hålet kommer att undersökas ytterligare. Helt klart.

 10. Nea skriver:

  Wow.. det var inte dåligt. 🙂 Hoppas du fick en extra lång prommis på morgonen då.

  Undrar om inte Snuffe borde prova med någon magisk formel för att koppen skall fyllas med mat på egen hand.

  Nosgos

  • Katten Sippo skriver:

   Typiskt nog, så ville jag inte ha en långpromenad. *suckar* Jag ska kolla upp om det finns någon formel för att fylla matskålen. Tänk så bra det skulle vara.

Kommentarer inaktiverade.