Snuffe hemma igen

Hemma från vettisen igen. Husses lilla gulleponk.

Men han hade varken kissat eller ätit där borta. Fast åt gjorde han ju inte där sist heller. Oj så han jamade när han såg mig på Valla. Jag ville bara öppna buren och krama om honom.

Väl hemma så nosade han bara på maten men åt inget. Så försökte han gå på lådan, men det ville sig visst inte heller. Han dricker vatten åtminstone.

Tjejen som lämnade över Snuffe sa att jag måste hålla koll på honom och blåsan. För den är liten men hård. Så fick jag ett recept som jag ska hämta ut imorgon. Det blir att stanna hemma för vård av katt.

Jag undrar lite varför de inte testade att klämma honom på blåsan som sist. Eller så gjorde de det utan att det hjälpte.

Så nu går jag som på nålar här hemma. Man känner sig så maktlös och okunnig. Vadå ”hålla koll” på honom. Vad tusan har jag gjort de senaste tre åren egentligen? Det känns som om jag står inför en skogsbrand beväpnad med en blomspruta. Eller någon annan metafor.

Nu ska jag försöka äta en macka eller fyra, men min kropp är lite i uppror.

Jag avslutar kvällens inlägg med ett gigantiskt tack till alla som hjälpt oss idag. Jag önskar det fanns ett annat ord istället för ”tack” för det räcker inte till för att förmedla den tacksamhet vi känner..
-Husse


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Snuffe hemma igen

 1. Imma skriver:

  Nu har matte och gammelmatte pratat med flera snälla vänner med större plånböcker än vår, som lovat skicka pengar. Hälsa eran husse från alla klosterkatterna och berätta att vi inte ger upp, så det skall inte han heller göra! Oavsett vad det kostar!

  Nosbuff från Imma, abbemissa.

 2. Findus skriver:

  Hoppas det ordnar sig snart för Snuffe.
  Har du skaffat en kattlåda till?

  Findus

 3. Nu hoppas jag att husse har förstått att vi alla finns här i bakgrunden – villiga att hjälpa. Låt Snuffe få den vård han nu behöver. Se till att de tappar honom så han slipper plågas och behövs ett litet ingrepp (t.ex.)penisamputation för att få bort det långa kissröret, så är det säkert trots allt en lättnad för lille Snuffe. Att inte kunna kissa är hemskt. T.o.m. en kateter är bättre. Min make levde med kateter i flera år och det gick bra. Man fick bara byta den då och då.

  Vi tänker på er – och ber för er!

  • Katten Sippo skriver:

   Det har nog börjat gå upp för husse nu vilka snälla människor vi har runt omkring oss. Husse ska åka in idag med Snuffe igen för att få honom kollad. Så vi får se vad som händer efter det.

 4. Vi håller förstås alla tassar och tummar för att Snuffe inte ska behöva åka in igen men vi sätter ändå in en slant – bara för säkerhets skull! 🙂
  Kram och mjau!

 5. Slaven hittade en slant hemma, sätter den på posten idag! Håller alla tummar för att Snuffe ska återhämta sig! Jag vet så väl den där känslan när man passar varenda minut och undrar vad som är ”normalt” och vad inte…

 6. Nova, Sudden och Tiger skriver:

  Se till att han får stanna hos vettisen tills han blir bra! De måste ge honom all vård han behöver! Pengar fixar sig, vi lovar.
  Vi sänder bra kattkarma till Snuffe och känner att detta kommer att gå bra.
  Matte bidrar med mer pengar om det behövs, säg bara till, inga ursäkter.
  Kurr Kurr Kurr, Nova, Sudden, Tiger

  • Katten Sippo skriver:

   Problemet är att det kostar i runda slängar 1.000:-/natten eller nåt sånt. Även om vi har många vänner, så känns det lite osäkert. Tänk om husse står där och inte kan betala. Då mördas Snuffe. *morrhårsdarr*

   • Bibbi, Nova, Sudden o Tiger skriver:

    Vi vet! Men vi är många som hjälper till och vi skall inte ge upp.
    Det finns pengar om ni behöver mer, matte känner sig rik just nu, rik på pengar och rik på att vilja hjälpa till! Vi lämnar inte Snuffe i sticket…
    Mjau från kissemumsarna Nova, Sudden och Tiger

 7. Godmorgon! Hoppas att ni har fått lite välbehövlig sömn, alla tre. Vi har hållit tassar, svansar och tummar att Snuffe-Gubben har varit på lådan (eller var som helst, just nu) och lämnat en jättepöl efter sig.
  Ni är i våra tankar och vi ber SkaparKatten att hjälpa husses lillponke att bli frisk.

  • Katten Sippo skriver:

   Husse sov som en liten gris faktiskt. Snuffe har tyvärr bara skvätt lite på lådan. Jag tycker faktiskt synd om honom nu. Vi tackar för tasshållningar och böner.

 8. Förstår att Snuffe blev lycklig av att se husse igen borta hos vettisen. *torkar ögat* Lille Snuffe, Sippo och husse, ni må tro att vi tänker jättemycket på er och håller tassarna för er. *kurr*

 9. Nalle skriver:

  Men hallå.
  Dom kan ju inte bara släppa hem din Snuffe utan att kolla om han har urin stående i blåsan.
  Vi har haft en katt med dessa bekymmer. Fick urinstopp gång på gång och blev till sist penisamputerad.
  det gick jättebra att kissa genom ett hål på magen utom första gången när han skulle märka upp sitt revir. Det hamnade ju liksom på fötterna.Vi fick avliva honom pga annan sjukdom i somras 16:on år gammal men han levde med sitt handikapp i minst 11 år
  Han blev i alla fall tappad flera gånger när vi var inne med honom. Ge dig inte dom måste kolla så att det inte står nåt i blåsan.Det är ju en enkel sak att tappa honom.
  Nalle (Slav under Wikkibloggen)

  • Katten Sippo skriver:

   Husse tänkte inte på att fråga varför de inte tömt blåsan på honom. Han fick liksom lite hjärnsläpp. Men husse ska åka och köpa medicin som förhoppningsvis hjälper Snuffe.

 10. pip och murre skriver:

  urinstopp igen??
  ge han mjukmat!

 11. Zaga,Zaffran och Carmen skriver:

  Älskade lille Snuffe-Snuttis,Vi har sagt åt matte att när hon får pengar så avstår vi från våra tuggben och använder dom pengarna som bidrag till Snuffes vård.Många bäckar små….
  Matte vet vad veterinärvård kostar så hon säger att din Husse inte ska dra sig för att be om hjälp om det behövs.
  Och med alla underbara bloggvänner som ni har tror vi nog att det fixar sig ekonomiskt.
  Nu håller vi 12 tassar och tre svansar för att du ska bli frisk igen ,Snuffe.
  Puss på nosen
  / Labradormaffian.

 12. Nea skriver:

  Har lite ont om pengar just nu så jag kan inte hjälpa till förrän på tisdag. 🙁

  Hoppas så att ni får en lugn natt och att han mår bra i morgon. Lilla Snuffegubben. Bli frisk nu!

 13. Alice skriver:

  Här håller vi med Kattson! Hoppas de inte släppte hem honom för tidigt bara, för behöver han läggas in igen, så ser vi till att ordna det!
  Försök sova och äta lite nu alla tre!
  *nosbuffar och spinnhealing*

  • Katten Sippo skriver:

   De hade helst haft honom kvar över natten, men på grund av pengarna så blev det över dagen bara. Men husse ska försöka få kontakt med dem imorgon igen.
   Tack för buffar och healing.

 14. Kattson skriver:

  Vi håller alla tassar för Snuffe, vi kommer drömma om att han mår bra och vi kommer överföra drömmarna telepatiskt till honom. Vi ber husse ge täta rapporter och vi ber honom också tala om ifall veterinärkontot behöver fyllas på. Utan ursäkter. Vi ställer upp för Snuffe om det behövs.

 15. Trassla skriver:

  Hoppas att du kan slappna av i natt, hussen!
  God kattnatt till er alla tre!

  Tasskramar och obligatoriska vift!

Kommentarer inaktiverade.