Snuffe hos vettisen igen.

Nu är vi oroliga här hemma igen. Snuffe fick nämligen åka in till Valla Djurklinik igen för att han varken kissade eller öhm, det andra. Husse försökte ge Snuffe microlax två gånger men var inte säker på att Snuffe fick nåt, för han gjorde en burnout över husses lår och smet iväg. Sedan var det ren lögn att få tag i honom igen. Jag förstår honom.

Ja' tjenner mej inge' vidare husse. *sniff*

När Snuffe fortfarande vägrade komma fram och äta nu i morse, så blev husse väldigt orolig. Nu var det mer än ett dygn sedan Snuffe åt något. Så husse ringde Valla idag igen och då sa tjejen att det var bäst om de kom in så fort vi hade tid. De åkte efter 20 minuter.

Väl där så fick de träffa Snuffes vanliga veterinär. En jättesnäll och gullig tjej. Husse förklarade att när Snuffe läckte lite i morse, så hade det börjat anta en liten rödaktig färg. Vettisen försökte få Snuffe att lämna ett litet prov, men han gav bara ett par droppar och vägrade samarbeta efter det.

Usch, jag vill inte vara här igen husse.

Husse, kan vi inte åka hem nu istället? Snälla.

Eftersom husse inte har några pengar kvar, så ordnade hon så att Snuffe fick stanna över dagen bara och bli lite tvångsmedicinerad.  Arma Snuffe. Han ville verkligen inte åka in igen. *suckar*

Ja' vill inte vara instängd igen husse. Slepp ut mej! *sliter i gallret*

Nu är läget så att försäkringen är slut, husses pengar är gott som slut. Vi har precis råd med att låta Snuffe stanna över dagen. Men om han inte visar någon förbättring framåt kvällen, så måste husse kanske låta Snuffe få somna in.

Gråter du husse?

F'låt för att ja' jör dej lessen igen husse. Hatar du mej nu?

Så om det finns någon snäll miljonär bland våra läsare, så sträcker husse fram tiggarhåven igen. Fast det är under protest, för han tycker verkligen illa om det. Men en bekant så åt husse att strunta i det och försöka igen. För Snuffes skull.

Låvar du att kåmma å hemta mej ikväll då? Glöm inte bort mej.

Snuffes konto:
Swedbank: 83279 9149908122

Med tanke på det enorma stöd vi fick när Snuffe var som sämst, så ska alla veta att husse inte kommer tycka illa om ingen vill eller kan hjälpa till den här gången. Det ska ju egentligen inte behövas.


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

45 kommentarer till Snuffe hos vettisen igen.

 1. Pingback: 2010 in review « En katts betraktelser

 2. Det är ju första gången vi träffas och så tråkigt att det skulle bli under dessa förfärliga omständigheter. Självklart vill vi stötta Snuffe – vi sätter in en slant på kontot!
  Kram och mjau från oss!

  • Katten Sippo skriver:

   Så snälla ni är fast vi precis har träffats. Tänk om fler människor kunde vara det, då skulle det nog inte bli några krig eller hemlösa katter.

 3. Catta skriver:

  Nu har vi bidragit med en slant också, den ska finnas på kontot imorgon.
  Vi håller alla fingrar, tår och tassar att allt ska gå bra och att vettisen får rätt på Snuffes problem.
  Jag blir så ledsen när jag läser att han har fått åka in igen, jag kan bara föreställa mig hur jag skulle må om det var någon av mina katter.
  Kram Catta. Woddy och Tarzan nosbuffar och nosgosar och tröstar er alla tre.

 4. Adam & Zoe skriver:

  Sippo: Matte kan inte hitta din post adress! Varan husse fyller ar idag och matte bestamde att det blir ingen champagne till ”stackars” husse, vi skickar en slant till Sippo istallet. Alla i familjen haller tummar och tassar for Snuffe, incl Noah (world’s best dog) Kissekramar, Adam & Zoe

 5. Koko/Sisko skriver:

  Mjaaau:-( Skickar många purr över pölen och slaven säger att om husse kan tänka sig att maila sin postadress (adress ovan) så finns det säkert nån liten peng i slavens ”resa till Sverige-börs”. För det idiotiska är att bankerna tar hemska summor för utlandsbetalningar, fast det är grannland. Och slaven skulle gärna hjälpa Snuffe, om det bara går! Om Snuffen är för sjuk så är han, men inte ska han behöva dö för pengarnas skull i alla fall.

  • Katten Sippo skriver:

   Mjauis! *vinkar med tassen* Husse mailade precis till er matte nu. Husse är livrädd för att Snuffe ska dö på grund av pengar. Det är så onödigt och dumt. *sniff*

 6. Bröderna Bus skriver:

  Matte hälsar att hon skickar husse ett PM på kattforumet, och så ruskar vi runt på vår dentabitsbössa och ser vad som ramlar ut!

  • Katten Sippo skriver:

   Oj, var det er matte som skickade det meddelandet. Husse satt som ett närsynt frågetecken och fattade ingenting först. Men nu har vi fått klarhet i det hela. Husse har svarat också.
   Tassen.

 7. Wikki skriver:

  Snuffe håll ut! Hjälpen är på väg! Wikki håller ut tiggartassen i vanlig ordning för sina vänner! NosPUss Wikki

 8. Alice skriver:

  Nu har matte kommit hem och tassat över en slant.
  *nosbuffar*

 9. Nova, Sudden och Tiger skriver:

  Nu har vi skickat pengar! Låt oss få veta hur det går, oroliga….
  Nova, Sudden och Tiger sänder alla krafter de kan!

 10. Neeej! Instämmer med Kattson och alla övriga: bara om ingen hjälp är möjlig (av medicinska orsaker, inte ekonomiska) får vi ge upp hoppet om lille Snuffe. Klart att vi skickar en slant. Och husse, du måste lova att berätta om det behövs mer pengar. *viftar förmanande med tassen* Vi sätter omedelbart matte på att trixa med internetbanken. Kurr och burr.

  • Katten Sippo skriver:

   Vi håller också med. Men med tanke på att förra gången gick det på flera tusen, så känns det lite tungt. Husse lovar att säga till om det behövs mer. *spinner*
   Nosbuff och svanskram till er alla.

 11. Mozart & Vincent skriver:

  Nu har matte hjälpt oss, så en katt-ring från oss var är på väg till Snuffes konto.
  Tröstande tassar till er alla tre.
  M & V

 12. Gunsan skriver:

  Nej, nej, nej inte nu igen! 🙁 *Snörvel*
  Sitter på jobbet och vill bara hem så jag kan skicka ett bidrag till Snuffisen.
  Skickar stödkramar nu.
  /Lizas matte.

 13. Trassla skriver:

  Voff!
  Det var länge sedan jag voffade något här.
  Min matte har visst tassat in två hund-ringar.
  Hon ylade något om att hon kommer att få ersättning från någon ko-mun med full makt när hon ska börja vara med och bestämma i ko-munnen.
  Fattar ingenting?
  Huvudsaken är väl att Snuffis ska ha råd med vård!

  • Trassla skriver:

   OJ.
   Glömde vifta, av oron för lillkissen…
   Här kommer ett litet ”Håller-alla-tassarna-för-Snuffe-VIFT”!
   *vift vift vift*

  • Katten Sippo skriver:

   Vi tackar för hund-ringarna som på något underligt sätt blir till katt-ringar. Jobbar din matte med ko-munnar??? *stora ögon* Vi tackar för svansviften med.

 14. Oh, så ledsna vi är, att behöva läsa att Snuffe-Gubben är hos vettisen igen.
  Tyvärr är det ebb i mattes plånbok just nu.
  Inte ens en 50-öring finns kvar. Tur att vi har mat så det räcker.
  Men hon kan kanske skicka en slant efter den 19de då det kommer nya pengar till hennes konto.
  Vi håller tassarna och tummar att vettisen kan laga Snuffe den här gången. Så han slipper att bli sjuk igen.
  Nosgnugg och kurr + en tröstekram till husse.

  • Katten Sippo skriver:

   Det är just det husse menar, att ingen ska känna sig pressad eller så för att de inte kan eller vill skicka något. Husse hälsar att om han själv hade pengar så skulle han skickat en slant till er istället. *nosbuffar*

 15. Puma & Sixten skriver:

  Vi kan säkert avvara en slant, Matte får klara sig på lite mindre denna månaden då hon tyvärr blivit uppsagd från jobbet också. Men Snuffe har lång tid kvar här på jorden, så ge inte upp hoppet. Sixten skickar lite av sin gluppande aptit så hoppas vi att Snuffe börjar äta lite för Sixten behöver dra ner på maten.

  • Katten Sippo skriver:

   Men uschjam! Vad är det ni säger, har matte blivit uppsagd? Varför gör man så mot en kattmänniska?! *stampar ilsket* Vi hoppas verkligen att Snuffe har lång tid kvar här på vår jord. Det ska bli spännande att se om Sixtens hunger stannar kvar hos Snuffe.

 16. Mozart & Vincent skriver:

  Stackars lille Snuffe-gubben! Men, trots allt, måste vi jama, att det är en himla tur att lille Snuffe kom till dig och husse, eftersom ni ju verkligen bryr er och vill Snuffes åbsolut bästa.
  Slant kommer till vår älskade lille kompis.
  Tröstartassar till er alla tre
  M & V

  • Katten Sippo skriver:

   Husse försöker, men man känner sig ju så maktlös när det inte finns tillräckligt med pengar. Men det är klart vi vill vår älsklings bästa. Vi tackar för slantar och tröstassar.

 17. Imma skriver:

  Pengar är på väg!!! Gör inget dumt nu, husse – Snuffe är ung och vi skall hjälpas åt att pigga på honom!

  Tröstande nosbuff från hela klostergänget genom Imma, abbemissa.

 18. Alice skriver:

  Matte är på jobbet, men självklart tassar vi in en slant ikväll när matte har tillgång till internetbanken!
  Massor av spinnhealing till lilla Snuffe!
  Husse – ge inte upp hoppet, självklart skall inte Snuffe behöva somna in pga brist på pengar! Vi kör en ny insamling bland alla bloggkompisar!
  *Nosbuffar till er alla tre*

 19. Kattson skriver:

  Husse, så snart vi får rapport ikväll avgör vi om det behövs påfyllning i kassan. Snuffe ska verkligen inte behöva somna i i onödan, bara om han är så sjuk att det inte finns nån hjälp för honom. Säg till veterinären att bloggänget säkert ställer upp för Snuffe en gång till. Du har min privata maildress kvar tror jag. Om det är nåt akut kan du maila eller ringa.

 20. Käre Snuffe! Jag är säker på att det är många med mig som vill sätta in en slant åt Snuffe. Något måste väl gå att göra så han blir bättre igen! Slant – tyvärr inte så stor – men den kommer!

  Vi ber till Skaparkatten att många, många sänder en slant till SNUFFE-insamlingen och att Snuffes problem snart ska vara ur världen!

  Mjuka tassar till er alla tre!

Kommentarer inaktiverade.