Husse, din förjamade drummel!!!

Ett stort mjaou till alla vänner som gett husse, Snuffe och mig stöd igenom den här pärsen. Utan er hade det aldrig blivit ett lyckligt slut, som det blev nu. Men nu ska jag jama om något fruktansvärt. Husse glömde mig ute!

Det var någon timme innan husse skulle åka iväg, som han öppnade balkongdörren och tog lite frisk luft. Tyvärr glömde sagda husse att det även fanns en katt där ute. Plötsligt hade man blivit utelåst och husse försvann i sin brummis. Bra katt reder sig själv, jamar man ju. Så jag klättrade över hönsnätet som finns runt uteplatsen och hoppade ner i buskarna. Vad jag gjorde under de 98 minuter som husse var och hämtade Snuffe, det kommer jag aldrig att jama om.

Men ni kan tro att husse fick en chock när han lite på skoj skulle kolla om jag var på uteplatsen. Plötsligt står undertecknad katt på andra sidan nätet och vill bli insläppt. Det var bara för husse att öppna porten och släppa in mig. Jag nosade lite snabbt på Snuffe och jamade ett ”tjenare” sedan hade jag inte tid mer för det trängde på liksom. Så var jag hungrig också.

Jekla husse…


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Husse, din förjamade drummel!!!

 1. pip skriver:

  våran matte har glömt oss nån gång oxå ute på inglasade balkongen,en gåg 4timmar,men när matte kom hem igen så sov vi så gott där ute,så det gick ingen nöd på oss..:-)

 2. Maya skriver:

  hmm, det kanske vore bra om din husse kunde äta lite komihågpiller. Det var ju fruktansvärt för dej att bli utestängd så där. Tur att du kunde ta saken i egen tass och vara en frikatt. Men det var ju för väl att du inte försvann ut i det fria för alltid.*nosbuff*

 3. Linnsen o Frank med matte o lillhusse skriver:

  Åhh, vilken tur att du inte bestämde dig för att bli en fri katt… *stora ögon* Hur skulle vi ha klarat oss utan vår kattminister???

  Jag, Linnsen, blev utestängd av husse en gång medan husse och matte fortfarande bodde ihop (nu bor husse en liten bit ifrån oss, men kommer och hälsar på ofta. Det är han som har katten Ami nu! Så matte, husse och lillhusse har räddat tre hemlösa katter sammanlagt, bra va!)

  I allafall så var det vinter och matte vädrade en stund på kvällen och jag passade på att gå ut. När husse skulle lägga sig stängde han bara balkongdörren utan att ens titta efter en liten brun katt… Fyra timmar senare på morgonen när de saknade mig var det ingen brun katt kvar på balkongen, utan på balkongbordet låg jag och hade insett att ingen tänkte släppa in mig, och var alldeles vit, översnöad som en liten blöt hög, första snön hade kommit på mig!!! Fy husse fy!!! *viftar ilsket med morrhåren*
  De lyfte snabbt in mig och stoppade mig under täcket för att torka mig, men där ville jag ju inte vara kvar. Nu berättar jag i hemlighet för dig och Snuffe att det faktiskt var ett ganska spännande äventyr!

  Buff från Linnsen

  • Katten Sippo skriver:

   Jag vill nog inte riktigt bli allt för fri faktiskt. Jättebra att dina människor har räddat tre katter. Fler borde göra det.
   Men vilken rysare för dig att ligga där ute och bli alldeles översnöad. *ryser* Jag måste jama att jag är imponerad över ditt lugn.

 4. Alice skriver:

  Fyjam för att bli utestängd och bortglömd sådär! Men jag blir jätteimponerad av att du trots den behandlingen inte satt och surade utan tog en säkerhetsrunda på egen tass, områdets säkerhet först i alla lägen!
  Du får se till att du får många dentisar som kompensation.
  *nosbuffar*

 5. Wikki skriver:

  Mjau, vi har också en stundtals förvirrad husse – som glömmer oss ute på balkongen… Men vi är ju ute rätt mycket annars och har uppgraderat pälsfluff, plus torra skyddade ställen att sitta på, så det var ingen fara. Och så hörs vi ganska bra när vi ledsnat på att vara ute!

  Fast på Landet får vi springa ute på fri tass så mycket vi vill, året runt. Det är ”frihet under ansvar” som gäller. Men på natten stannar vi inne även där.

  Så jamarns skönt att veta att Snuffe är hemma igen och har sprutt på pinkeriet! *spinner* Jag hoppas innerligt att SkaparKatten fattat jamet och hjälpt oss med ett kattsamlingsmirakel liksom…

  Vila er nu, allihop!
  NosPuss Wikki & Nova

  • Katten Sippo skriver:

   Jag blev ju liksom tvungen att ta saken i egna tassar och försöka ta mig in själv. Jag måste be husse om en egen nyckel.
   Vi hoppas innerligt på att Snuffe är frisk den här gången och bara blir bättre. Varje gång Snuffe går på lådan, så är husse och tittar efteråt om det blivit nåt. *suck*

 6. Bröderna Bus skriver:

  Spännande äventyr!!! Men vilken tur att du är utbildad säkerhetskatt i området så att du kände dej som hemma även fast du var ute på egen tass!!!
  Jansson var också ute på egna tassäventyr när klanthusse hade råkat missa låsspärren på fönstren men det slutade olyckligt (ja, inte börja darra i morrhåren nu, det slutade lyckligt SEDAN!) med att han trillade i en bäck och blev fullständigt genomdränkt, och efter det äventyret blev han alldeles ruskigt magsjuk och var tvungen att åka till sticktanten för att bli hel igen!

  • Katten Sippo skriver:

   Det var helspinnande. Fast nästa gång tar jag med mig matsäck och en ask Dentabits. Vilken tur att Jansson inte råkade ännu värre ut än att bli blöt och magsjuk. Som är hemskt nog. *ryser*

 7. Kattson skriver:

  Nu var det kanske inte så konstigt om inte husse fungerade riktigt som han skulle. Han hade naturligtvis Snuffe i tankarna och för ett ögonblick glömde han dig. Tur att inte Valla ligger så långt bort så husse hann dit och hem på 98 minuter. Och tur att du inväntade deras hemkomst också och inte tog en alltför stor sväng på egen tass.

 8. Zaga,Zaffran och Carmen skriver:

  Men Sippo…har du gått din säkerhetsrunda på EGEN tass?? *stora ögon*Eller har du varit och hälsat på Mulla kanske??
  Vilken tur att du är van att gå dina säkerhetsrundor så att du hittade hem igen.Dukttig pojke!!!!
  Puss på nosen

  //Labradormaffian

 9. Conny skriver:

  *fniss* De dära har ja oxå provat på! Matte hade ett fönnster lite öppet å ja e en smal kisse så ja klämmade mej ut å togde en sekerhetsrunda i trägårn. De togde matte två timmar å fatta att ja va ute! Då hade hon leta ijenom hela huse först… *fniss, fniss*… unner tin satt ja å sola på verandan å hade de bra. Fast ja hade nog knacka på fönnstre om ja blittit hungri, tror ja. Låda behövde ja inte för ja har hitta en rosenbuske som e bra te sånt ifall man e ute å behöver. Fast min prommena va ju fösstås på sommaren å nu e de alldles för kallt å va ute…

  Tass från Conny.

  PS. alla dom annra vill att ja helsar te Snuffe att de e skönt att han e hemma ijen! DS.

  • Katten Sippo skriver:

   Vi säkerhetskatter måste ju ibland jobba lite på egen tass. Konstiga människor som inte förstår det. Jag kan tänka mig att du hade det jamarmysigt där i solen.
   Snuffe ”helsar” tillbaka.
   Tass.

 10. Puma & Sixten skriver:

  Va, har du varit ute på egen tass? Vad spännande tyckte nog du, men Husse måste ha blivit rejält chockad. Ta nu hand om varandra och ha en lugn och mysig helg. Nosbuffar//Puma och Sixten

 11. Men husse då…
  Vi tror att han var så ivrig att hämta Snuffe att hans hjärna gick i baklås, hmmm…
  Slutet gott allting gott. Han menade säkert inte att låsa dig ute och glömma bort dig. Han måste vila ut efter pärsen och det behöver ni också. Ta en rejäl middagslur alla tre!
  En eloge till dig Sippo som inte rymde, utan väntade ut husse, även om det var på utsidan av nätet, husse lär aldrig göra om det! Sedan vad du gjorde ute i kattiljoner minuter får vara DIN hemlighet!

  • Katten Sippo skriver:

   Njä, jag tror inte heller han gjorde det med flit. Men nu får han faktiskt se till att vakna upp så han inte gör fler tokiga saker.
   Klart man inte rymde, jag hade ju matskålen kvar där inne. *blink*

Kommentarer inaktiverade.