Snuffe – ett par jam bara.

Takk alla snella som reddade mej.

Egentligen e ja för trött för att blågga, men ja’ tjenner ett visst ansvar för alla som har jelpt mej.

Husse jer mej mudusin två gånger om dagen. Först på morron så får ja’ Synulox å Cranadin å på kvällen får ja’ mer Synulox å nåt som heter Metacam. Det sistnämnda smakar nam-nam! *slick om nosen*

Igår kväll lågde ja’ uppe på husses mage å bara gosade för hela slanten. Husse pussa’ och krama’ mej så mykke så ja’ blev vimmelkanti’. Flera gånger berätta’ han om alla människor som offrade skor, vin, resor å ja’ vet inte va’, bara för min skull.

Ja’ vet inte va’ ja’ ska seja som räkker till för de’ ja tjenner. *morrhårsdarr* Takk! Fast de’ räkker inte till, ja’ behöver nytt ord. *funderar* super-duper takk!!! Ni ska bara veta hur takksam ja’ e för allt stöd ni jett både mig, husse å Sippo. *torkar en tår med tassen* Ni är alla ena riktiga vänner!

Vet ni vad? När ja’ komde hem igår, så var ja’ så glad att svansen stod rakt upp å ja’ fikk nästan in Finska väderkanalen.

 

 

 

Så ska ja’ skvallra om en sak. Sippo gräver inte över sina högar i lådan! Ida’ så blev ja’ så trött på att de’ lukta’ att ja schelv täkkte över Sippos hög. Latkatt!

Å en sak till; Sippo har en beundrare. De’ e en katt i grannområdet som förföljer husse  å Sippo. Han (Sippo alltså) har fräst ut katten flera gånger å husse har åxå schasat bort den. Men trots det så kommer den tassandes efter. Fnissjam! *tassen för munnen*

Det är så skönt att tassa runt bland löven och lyssna på kraset. *spinner* Men vad nu då, jag tror vi är förföljda!

Mjaousingen? Mjaou mjaou, kurr, mjaou?? *morrhårsvift*

Nähä du! Hitta en egen buske. Försvinn! Säkerhetskatt i arbete!


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

35 kommentarer till Snuffe – ett par jam bara.

 1. Wikki skriver:

  Mjau, alla medicinerna är bra för Snuffe, och Metacam gillar de flesta katter. Nu håller vi tassarna för dig, Snuffe! TassKram Wikki

 2. Dui och Deco skriver:

  Oj, oj, oj, vad det har hänt saker när vi varit borta. Skönt att du är hemma igen Snuffe, men vilket sätt av husse att stänga ute dig Sippo. Vi har sagt till matte att vi inte kan åka bort något mer för det händer så mycket saker då. Behöver ni mer påfyllning av kassan undrar matte?
  Nosbuffar

  • Katten Sippo skriver:

   När katten är borta… Som man brukar jama. Visst var det fräckt av husse att lämna mig ute! Jag krävde omedelbar kompensation i form av gos. Husse hälsar att vår kassa klarar sig för stunden, om inget oförutsett händer.
   -Sippo

 3. Jeanette skriver:

  Vad skönt att höra att Snuffe är hemma o verkar må bra, det är bara att jama om det blir problem eller nått igen, du har många vänner Snuffe som vill rädda ditt liv, och jag lovar att vi skall sköta vår ekonomi nu när skatten är betald, så att vi har något att bidra med om det blir behov av det fler gånger, vilket vi inte hoppas men man vet aldrig. Och du Sippo klart att du måste vara vaksam på dina runder vad det är för typ som förföljer dig, hon kanske försöker ta över ditt jobb, men det kräver sin katt ju, så bra att du visar pondus.

  • Katten Sippo skriver:

   Vi lovar att jama om det skulle behövas igen. Men nu hoppas vi verkligen att det räcker. Jag ska nog se till att den där kissen inte försöker norpa mitt jobb som säkerhetskatt.
   -Sippo

 4. Vi är så glada att du är hemma igen! Så tappert av dig att skriva själv, det måste ha krävt sin katt.
  Kram och mjau och buff från oss!

 5. Mjau mjau svansdansar här oxå, *FNISS*
  Så trevligt att du är hemma igen, Snuffe.
  Tror att både Sippo och eran husse tycker om att du är hemma igen och gör dom sällskap, mjau.
  Försök nu att hålla dig någorlunda frisk,
  så du slipper åka in till *vettisen* igen.’

  Tassande kramar

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

 6. Så gulligt av dig Snuffe att uppdatera bloggen. Toppen att du mår bra, det är tack nog för oss.
  Bra att en av dina medusiner skakar gott i alla fall, men du måste vara duktig och äta dem alla så du blir helt frisk.
  Slarvigt av Sippo att inte gräva ner sina högar! Matte påstår att vi gräver halv vägs till Kina i lådan när vi gör nåt *fniss*

  • Katten Sippo skriver:

   Klart man vill informera sin vänskapskrets om vad som händer. Ja’ låvar att äta min mudusin. För nu vill ja’ bli frisk faktiskt. Sippo är en riktig latkatt ibland.
   -Snuffe

 7. Hej, Sippo! Visst är vi yrande glada över att Snuffe är hemma igen, men vi glömmer inte bort dig och nu hoppas vi att du skall känna dig fri att blogga om det du vill när du inte behöver vara så orolig för husse och Snuffe!

  Den där katten kanske inte har något hem? Och känner igen en kanonhusse när den ser honom?

  Nospussar från klosterkatternas mattar.

 8. Maya skriver:

  Skönt att du mår så bra Snuffe. Metacam känner jag igen. Det står i mitt kylskåp och det äter dom där jättestora fyrbeningarna ibland. Själv har jag sluppit *pust*
  Nu ska jag vara min människa behjälplig. Hon ska börja med maten….*slick om nosen*

 9. Haha, här skrattar vi så morrhåren skakar. Få in Finska väderkanalen med gladsvansen! *fniss* Tänk om ni kan öppna en filial till SMHI i Jamlunda. Tror det är ett ganska bra yrke. Man behöver inte vara hungrig och får ligga och vila mycket. Mättålåg. Lura Sippo att du grävt ned Dentisasken i kattlådan så ska du se att han gräver över av hjärtats lust. Kurr och burr.

  • Katten Sippo skriver:

   Hm, de’ borde man kanske jöra. *funderar* Tenk så mykke’ godis ja kan tjäna ihop till. Ja’ ska försöka att lura i Sippo att de’ e en Dentis i kattlådan. Men ja’ undrar om han går på de’.
   -Snuffe

 10. Mozart & Vincent skriver:

  Hej Snuffe!
  Här svansdansar vi oxå för att du är hämma okk på rätt väg! Jetekul, att du årkar gosa ordentligt med husse – det behöver husse. Sen tyker vi, att det är fankattiskt, att du årkar städa efter slöfåcken….
  Vi är så himmla glada för att verdens sötaste Snuffe finns kvar bland oss här på jorden okk i sajber.
  En hämlis: Du liknar fakktist mej, Mozart.
  Ta nu din medusin och bli riktit frisk.
  Tasskramar från
  Mozart & Vincent jenom
  mej Mozart

  • Katten Sippo skriver:

   Svansdansar ni med?! *springer i cirklar* De’ tjens bra att vara hemma igen å krama husse. Ja’ saknade både husse å Sippo när ja’ va’ borta. Du Mozart måste ju’ asså vara en stensnygg kisse i så fall.
   -Snuffe

 11. Indra skriver:

  Heja Snuffe! va gla jag blev att du e hemma igen! jag klappar alla tassarna, fast det låter ju inget för jag har en massa päls under mina trampisar! hihi.

  Matte e också glad, hon helsar att det e bra att du gilla medusinen! Den gamla katten som bodde här före mig å som e i katthimlen nu han åt sin medusin veldit duktit!

  Så nu ska du ta de lugnt å fint,, gos e väldit bra! Det vet jag!

  Helsa Sippo att jag minsann krafsar över mitt..ehh du vet vad så mycke att matte får gräva djupt ner när hon ska rensa i min läda! ffniss jam!

  Nosbuffar

  Indra

  • Katten Sippo skriver:

   Ja’ hör faktist hur du klappar tassarna. De’ liksom låter inne i huvet på mej. Helsa matte att ja’ äter min mudusin jetteduktit. Fast nu får ja’ inge’ godis efteråt längre. Gosas ska de’ verkligen göras.
   Vet du, husse får gräva djupt efter mej me’. Vi e duktia vi.
   -Snuffe

 12. Nova, Sudden och Tiger skriver:

  Hej Snuffe! Alla kissarna här har gladsvansarna i vädret och skuttar som tokar, vi är jätteglada att du är hemma och mår bra!! Sippo har kanske fått fasoner när du varit hos vettisen, han får allt skärpa till sig nu när du är hemma igen ;-). Vi finns här om du behöver kompisar, det är bara att ropa på oss så kommer vi allihop och hjälper dig. Men nu tycker vi att du är färdig med sjukhus, nu är det medusin som gäller, ät den duktigt så håller du vettisen borta! Nospussar och tasskramar från gänget i Örby.

  • Katten Sippo skriver:

   Hej hej. Så kul att ni åxå har gladsvansarna i vädret för min skull. Sippo har alltid varit lite lustig när det jäller kattlådan. Skönt att veta att man har vänner, men nu får det som jamat var, räcka med sjukhus. Ja’ ska äta mudusinen. Lovar.
   -Snuffe

 13. Katten Emils matte skriver:

  Hej Snuffe!
  Va roligt att du är hemma igen och hoppas att du snart blir riktigt frisk och pigg igen.
  Puss på nosen till dig och Sippo!

 14. Alice skriver:

  Vad roligt att höra från dig Snuffe! Men att Sippo var så lat…. Min kompis Wilma är precis likadan, så jag vet precis hur du känner det.
  Men det var väldigt söt misse som Sippo fått efter sig, kan han inte försöka bli kompis med honom/henne istället för att fräsa?
  *nosbuffar*

  • Katten Sippo skriver:

   De’ e kul att höras igen. *glad svans* Sippo säjer att han inte e lat, utan att han gör de’ för att visa vem som bestämmer. Har du hört nå’t så tokit?
   Sippo är lite misstänksam mot andra missar.
   -Snuffe

 15. Kattson skriver:

  Det var roligt att höra från dig Snuffe. Duktigt att du tar medusinen årdentlit. Tenk att Sippo blivit så lat att han inte orkar tecka sina egna högar, utan att du måste göra det, trots att du är kånvalesänt. Sen var det en väldigt fin katt som föörföljer Sippo. Han kanske inte skulle fräsa åt den?

  • Katten Sippo skriver:

   De’ e jetterolit att vara hemma. Visst ere lustit att Sippo e sån latkisse? *suckar* Sippo sejer att de’ rekker me’ att tjenna mej. Va’ menar han me’ de’?
   -Snuffe

 16. Xantippa skriver:

  Hej. Nu märks det att den ”gamle” Snuffe är tillbaka. Lite kul att Sippo slarvar med övertäckningen av sitt ähum.

 17. pip skriver:

  hej snuffe…
  bra att du pep ett ord,så vi vet hur det står till i tassarna..

Kommentarer inaktiverade.