Söndag

Jag kommer faktiskt inte på en bra rubrik, så det fick bli söndag helt enkelt. Husse håller så smått på att återhämta sig från Snuffe’s senaste besök på Valla Djurklinik. Men han går omkring och är hela tiden på helspänn och orolig för minsta förändring hos Snuffe.

Den katten drabbades förresten igår av akut gossjuka. Han gick och jamade efter husse, som efter en kattiljon minuter fattade vinken och lyfte upp honom i famnen. Där satt Snuffe och nosbuffade och strök sig mot husse hela tiden. Husse sa att Snuffe buffade så hårt att han skulle få en fläskläpp snart. *hehe* Annars ligger lillkillen mest och sover. Det vill säga då han inte springer på lådan eller står vid matskålen och vräker i sig. Vilket husse förresten tar som ett bra tecken.

Det här är vad man ser av lillkillen när han ligger i garderoben.

Men Snuffe går hemma och skvätter här och där, men springer ändå på lådan titt som tätt. Problemet är ju att eftersom vi delar låda, så vet inte husse hur mycket han kissar i den. Men han hoppas att det är mer än de få droppar som kommer när han skvätter på golvet. Husse funderar allvarligt på att köpa en ”urine finder” lampa som han läste om. För att lättare hitta Snuffe’s markeringar här och var.

Själv har jag varit på promenad i höstvädret. Trots den fina solen så blåser det halv orkan och om det inte vore för att jag satt förankrad i husse, så skulle jag säkert blåst bort. *ryser*

Hm, tycker nog att det drar lite kallt under svansen.

Ah, härliga höstdofter. *nosa nosa*

 


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Söndag

 1. Maya skriver:

  Så skönt att Snuffe kissar i alla fall. Hoppas bara att han kissar tillräckligt mycket. Det är i alla fall bra att han äter och dricker ordentligt, det är ett gott tecken.
  Jag förstår att både han och husse har saknat gosstunderna.

 2. Säkert har både husse och Snuffe saknat goset, så det var säkert välbehövligt. Matte hälsar, att hon känner igen det där med fläskläppsrisken. 🙂 Ett gott tecken att Snuffe går på lådan. Vi håller tassarna för att kisseriet kommer igång ordentligt. Just det där med att vara flera katter som delar låda kan vara lurigt. Att veta vem som är ”den skyldige”, alltså. Undrar om någon har ett bra tips? Kurr och burr.

 3. Kattson skriver:

  Bra att Snuffe försöker ta igen det han missat. Jag tror han kommer att kissa mer och mer, men än så länge kanske det är lite irriterat i urinröret och då blir det bara småskvättar. Bra att du gör dina kontrollpromenader som vanligt. Det är viktigt att dina säkerhetsrutiner fungerar.

 4. Dui och Deco skriver:

  Härligt med gos! det kan husse behöva. Hoppas verkligen att det blir bättre med pinkeriet och att det kommer lite rejält. Den här hösten verkar vara riktigt blåsig, skönt att husse har bra tag i dig. Nosbuff

  • Katten Sippo skriver:

   Gos är ju en livsnödvändighet. Vi håller tassarna för att kisseriet kommer loss på allvar. Hösten kommer nog bli jätteblåsig, så jag är kattsam över att ha en husse att hålla tag i.

 5. Jeanette skriver:

  Men dra på jamen, skulle Snuffe kanske ge husse en fläskläpp som straff för alla vettisar han har sett, men så kom han på att det är ju husse o han älskar mig så jag bara buffar lite nätt 😉 Låter jättebra att han kissar o äter även om det komme lite varstans. Vi har en Urine Finder, tyvärr kastade vi kvittot innan vi testade den o vår funkar inte så bra som man läst, alla vita prickar i kläder/mattor mm syns, så när vi lös på mattan som stank kiss så syntes ingen fläck :/ Så spara kvittot o testa den o se om den funkar.

  • Katten Sippo skriver:

   Om han bara kunde kissa ordentligt. Det kommer bara droppar igen. *morrhårsdarr* Jag ska be husse spara kvittot, om han nu hittar en sån där mojäng.

 6. Bm skriver:

  Oh, jag förstår verkligen att Snuffe ville ha gos och samtidigt tala om hur glad han är för att husse är just som husse är….en otrolig Sippo-Snuffe-husse, som gör allt för sina vänner. Jag gör svanshonör åt er husse!!!!
  Själv sitter jag i mammas knä och dikterar, orkar inte skriva själv, så det blir att viska i hennes öra, så hon kan skriva det jag vill. Bra med egen sekreterare ibland.

  Känner mig lite cowboy-aktig idag, så jag avslutar med ett ”Så lång” (tror han mener So long!, ”mammmas” anm).

  Cowboy-Vännen

  • Katten Sippo skriver:

   Åh så tufft med en cowbow-katt! Snuffe, han verkade vilja ta igen allt gos som han missat under dagarna. Husse tackar för svanshonnören! Jag håller med om att det är bra med egen sekreterare.

 7. Det är mysigt att gosa och buffas. Snuffe har ett stort minus på goskontot just nu som han måste ta igen.
  Tir att du har husse i andra änden av snöret ute så du inte blåser bort under din viktiga patrullering i området!
  Nå? Den söta kissen som förföljer er, är det en flicka som vill lära känna dig? Tänk om hon vill konkurrera ut Mulla :0)

  • Katten Sippo skriver:

   Snuffe jamade nåt om att ta igen flera kattiljoner timmar gos. Ja, hade inte jag haft husse med mig som ankare, då hade det blivit svårt att blogga uppe ifrån nån tall. Den dära kissen såg jag inte idag, som tur var.

 8. alvarsam skriver:

  de var skönt att snuffe klarade säg jag har fölt han hela tiden hälsningar maja och trixie

 9. Xantippa skriver:

  Hej. Gosar Snuffe med dig också, Sippo?

  • Katten Sippo skriver:

   Njam, vi ”gosar” väl inte så mycket, utan det är mest ett manligt nosbuffande som vi kör med. *ahem* Men visst, vi har nosat på varandra.

Kommentarer inaktiverade.