En ny dag

Trots att husse var säker på att han inte skulle klara sig till nästa dag, så gjorde han det. Mycket var tack vare alla snälla människor i både verkliga livet och bloggvänner. Husse försöker undvika att ha bilder på Snuffe i telefonen och på datorn för närvarande. Det tog nästan tre år innan han kunde se bilder på Gibbe utan att börja gråta.

Även om husse känner sig bättre idag, så vill han inte utmana gråtgudarna i onödan. Det tycker jag är bra, för nu behöver han ta det lite lugnt min kära husse.

Idag for husse iväg för att storhandla mat och sånt där. När han kom hem så hade han även köpt lite kattsaker. Jag tror att han automatiskt köpte för att roa Snuffe och mig. Trots att Snuffe inte finns kvar på jorden längre.

Vad han kom hem med var;
En ny kattransport. (Den gamla fick Valla, eftersom Snuffe hade legat i den.)
En fjädervippa (Där tänkte nog husse på Snuffe lite, även om jag tyckte den var lite rolig.)
En tunnel! Sån här riktig tunnel vet jag att husse letat efter länge. Så nu hittade han en.

Jag nosade runt i tunneln ett tag för att kolla om det fanns eventuella monster i den. Men efter avklarad undersökning så kunde jag konstatera att den var säker och nu var den även kattifierad.

Vad i halva Morr-Botten är det här? Ett avlångt hus eller? *nosa nosa*


Det här inlägget postades i Snuffe. Bokmärk permalänken.

47 kommentarer till En ny dag

 1. Pingback: Prassel… « En katts betraktelser

 2. Wikki skriver:

  Nu ska du kika på min blogg, husse, och även läsa det viktiga mailet som vi skickat. Vi vill så gärna hedra Snuffes minne… TassKram Wikki & crew

 3. Max & Måns skriver:

  Nya saker är roliga! Bra att ha något att skingra tankarna med. Fast vi tycker fortfarande det är jobbigt att klicka in här. Scrollar man ner och ser bilderna är det kört. *snyft*.
  Husse klurar på en sak, men han vet inte om han vågar.
  Vi får se.
  /M&M

 4. Men Sippo vännen
  köpte husse en tunnel åt dig, så snäll han är husse.
  Han gjorde det nog för att du skulle ha ngt annat att tänka på en stund, mjau
  Den där tunneln ska vi ta ett *snack* med matte om, om hon vill köpa ngt liknade åt oss oxå, maju
  Ni får ta hand om varandra, du och husse, sippo, så ni inte är själva i ngt *hörn*

  Många tassekramar till er båda
  Vi tänker på er.

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  Matte är med på ett hörn, oxå

  • Katten Sippo skriver:

   Jo, han är rätt snäll min husse. Ni har nog rätt i att han gjorde för att vi båda skulle få annat att tänka på. Jag tycker absolut ni ska ta ett allvarligt jam med matte och köpa en ni med. Vi tar väl hand & tass om varandra nu.
   Tassen till er alla, även matte.

 5. Zaga,Zaffran och Carmen skriver:

  Sippo kära vän,vi tycker husse ska kasta in lite Dentisar i tunneln så blir det lite mer sport över det hela.Det ska väl finnas nån anledning till att undersöka den.
  Tassen kompis!
  / Labradormaffian

  Ps.matte brukar gömma godis för oss som vi får leta efter,attans spännande.Ds

 6. Jeanette skriver:

  Skönt att du orkar jama idag, du får roa husse lite med leksakerna, men det kan ju vara lite pinsamt att som säkerhetskatt få rykte om sig att vara som en ungkatt, men ibland får man låta människorna hållas. Ligg lite i husses knä ikväll så han kan känna på ett läkande spinn.

  • Katten Sippo skriver:

   Jag gör så gott jag kan. Du har nog rätt i att man ibland måste låta människor hållas. Jag har och ska gosa mycket med min kära husse.
   Tassen.

 7. Linnsen o Frank med matte o lillhusse skriver:

  Vilken kul tunnel Sippo! En sådan har vi med, det är jag som är den lekiga av oss två, men Frank blir alldleles galen om matte eller lillhusse drar med fjäderpinnen INUTI tunneln, då far han igenom som en blixt och ska fånga den! Säg åt husse att prova det så får vi se om du också gillar det!

  Kramisar på er! Vi tänker på er hela tiden!

 8. Katarina och Sibben Dylan skriver:

  Skönt att se dig i dag igen du vackre ”Pooz” Förstår att det känns konstigt och tomt hemma nu när Vice säkerhetskatt Snuffe har vandrat till Regnbågslandet. Att husse inte fungerar som vanligt är tyvärr normalt. Min matte blev fullständigt knäpp när Tajger och Timon gick över regnbågsbron… Hon stod och visslade i dörren men de kunde ju inte komma… Kallde mig för Timms ibl strax efter jag kom till henne… Vad en Dylan får stå ut med… Fast det var sagt med kärlek.
  Jag måste då säja, vilken fin tunnel du fått Sippo, kan dock förstå att du känner en viss misstänksamhet… själv har jag blivit för ”storvuxen” för min tunnel… den ser ut som ett par byxor, vill ju inte fastna när man undersöker den =*:*=
  Var rädda om varandra
  Nosbuffar,gosetrampande med spinning till er båda

  • Katten Sippo skriver:

   Då förstår din matte vad husse går igenom. Det är nog som han säger, att man själv måste gått igenom samma sak för att förstå. Tunneln är väl rätt okej, fast jag är lite för stor för sånt. *host* Som du säger, man vill ju inte fastna.
   Tack för nosbuffar, gosetrampande och spinning.

 9. Kattson skriver:

  Jättebra att du fick lite leksaker precis idag. Det behöver du, Sippo. Akta bara så du inte går vilse i tunneln!

  • Katten Sippo skriver:

   Problemet är bara att jag är inte så intresserad av leksaker som husse försöker få det att se ut som. *suckar* Nåjam, får väl skoja lite för att glädja honom.

 10. Dui och Deco skriver:

  Tur att du och husse har varandra mitt i sorgen. Den där tunneln verka kul men lite läskig också för den prasslar väl mycket? No0sbuff

  • Katten Sippo skriver:

   Ja, det känns skönt att inte vara helt ensam. Jag är glad över min husse och han är glad över mig. Tunneln är nog mest till för småkissar som Snuffe. Själv är jag ju lite vuxen ju. Fast prasslar gör den ju förstås…

 11. Puma & Sixten skriver:

  En sådan tunnel hade vi också men den råkade bli sönderriven för att jag, Puma försökte leka med Sixten när han låg och sov där i. Så nu letar Matte efter en mer hållbar version som är gjord i ngt fluffigt material istället för prassel tyg.

  När Matte förlorade sin första katt Filip så blev hon jättedeprimerad och det gick inte över helt förrän hon fick Sixten. Även nuförtiden så faller det en tår ibland när hon ser bilder på honom.

  Tasskramar till er bägge två.

  • Katten Sippo skriver:

   Nämen busade ni sönder tunneln?! *stora ögon* Husse hälsar att han vet precis hur matte menar med att det inte gick över förrän hon fick Sixten och trots det fäller en tår ibland över bilderna på sin förra kisse. Så var det när Gibbe gick bort och vi träffade Snuffe. Vi vet hur ni menar.

 12. Lizas matte skriver:

  Har suttit i möte hela dagen och inte kunnat komma in och kolla hur ni mår idag. Skönt att se att ni är på benen båda två. Vilken spännande tunnel Sippo, men varför vill husse ha en sån? Får han plats i den? Aha, han kanske har letat en sån för att köpa till sina pälsklingar.(Dumsnut jag är).
  Ta hand om varandra och nosgosa mycket.

  • Katten Sippo skriver:

   Vi står på benen som är något ostadiga, men ändå. Jag tror inte husse är så intresserad av prassliga tunnlar, lustigt nog. Den är nog mer till för oss katter. Eh, för mig just för stunden.

 13. Roligt att du orkar blogga efter allt som har hänt, men son flera andra säger… man får ta en dag i taget. Såg ni i mattes blogg vilka gäster vi fick igår eftermiddag, DE VAR LÄSKIGA!!!
  Ha det så kul i tunneln, Nosgos och en tröstekram.

  • Katten Sippo skriver:

   Vi känner ett visst ansvar mot våra vänner och så försöker vi hålla igång så gott vi kan. Det var ena stora rackare som kom och hälsade på er igår. Såna skulle inte jag vilja stöta på ute. *ryser*

 14. Bunny skriver:

  Hej igen!

  En ny dag och nya leksaker 🙂 Men mina tårar trillar fortfarande när jag läser…

  Det är så ledsamt!!

  Har inget vettigt att säga… Vill bara säga att jag tänker på Er!

  <3

 15. Soya skriver:

  Vilken fin tunnel du fick Sippo. Jag blev lite avis för så fin är inte min, men den duger att gömma sig i och skrämma matte när hon går förbi. Jag kan gömma mig där säkert 20 ggr på raken, men inte fattar matte det. Hon blir lika rädd varje gång jag kommer farande. Du får prova och se om husse blir lika rädd han. Om inte annat så får du dig ett gott mjau. Ta hand om husse o gosa extra,extra mkt med honom för det behöver han. Och så får husse gosa extra, extra mkt med dig, för det behvöver du oxå.

  • Katten Sippo skriver:

   Människor är så lättskrämda. *fniss* Jag ska testa det med husse vid tillfälle. Husse och jag gosar en hel del faktiskt. Just nu försöker jag få ut honom på promenad.

   • Soya skriver:

    Promenad, det försöker jag med matte oxå, men hon säger att hon måste jobba med datorn. Ha, jag tror hon e lat bara. Fast hon brukar ge med sig när jag krafsat tillräckligt på dörren.

   • Katten Sippo skriver:

    Människor har massor med underliga undanflykter. *fnyser* Krafsa vidare på dörren bara! *knuten tass*

 16. Man får ta en dag i sänder. En riktig kliché, men sant. *tasskram*

  Spännande med en prasslig tunnel! Det var ju för väl att det var monsterfri. Vippan var säkert lagom retfull och svåruppnåelig, som vanligt. Fast kuliga är de. Kurr och burr.

  • Katten Sippo skriver:

   Det stämmer så bra det där med att ta en dag i sänder. *nickar* Tunneln är fortfarande rätt spännande. Jag tittar in med jämna mellanrum för att se så inget tunnelmonster har flyttat in. Vippan nosade jag bara lite på.

 17. Katten Gustav skriver:

  Det var en ruggigt lång tunnel, men det är betryggande att veta att du har säkrat den. Klok husse du har, som köper litet nya Sippo-grejor. Det kommer bli en rätt jobbig tid ett tag, tur att husse har dig att gosa med. Som den säkerhetskatt du är, har du förstås observerat att han behöver extraordinära insatser nu. Med vetskap om att du finns vid hans sida, känner jag mig trygg.

  • Katten Sippo skriver:

   Ja, den var riktigt lång och så. Visserligen tror jag att husse tänkte mycket på Snuffe, eftersom han var den lekfulle av oss. Här används verkligen extraordinära insatser för stunden. Men vi stödjer varandra så mycket vi kan.

 18. *Annmi skriver:

  Ger Husse Kramar & klappar lite på Sippo…

 19. Nea skriver:

  Injamar med Maya.

  Härligt att höra från er.

  Nosgos.

 20. pip skriver:

  hej sippo och husse.
  Hoppas ni orkar stå på benen ,våran matte gör det INTE,hon är sjuk,läs i våran blogg..

 21. Maya skriver:

  så skönt att se att husse fortfarande står på benen trots allt som hänt. Vad roligt att du har fått lite nya saker att fördriva tiden med nu när du är ensamkatt i lägenheten. *nosbuffar* den där tunneln ser riktigt rolig ut

  • Katten Sippo skriver:

   Det är knappt att husse klarar det och själv känner jag mig lite sloksvansad. Men vi kämpar på. Tunneln är säkert jättespännande. Ska undersöka den igen när jag orkar.

Kommentarer inaktiverade.