Senaste nytt om Enzo

Matte Maria berättar:

 

Enzo piggar på sig betydligt snabbare än jag hade vågat hoppas. Inatt började han äta torrfoder. Han äter dock inte om jag är i närheten. Då vill han bli matad och klappad. Blötmat har han endast ätit med assistans. Blåsorna i munnen har avtagit rejält och snuvan är nästan borta. Han hostar inte lika frekvent och heller inte lika djupt. Några nysningar har jag inte hört sedan han kom hem igår! Såret på halsen läker fint utan tvättning och jag väljer därför att inte riva i det alls. Ögonen börjar bli klarare och ögonvitan är bara något röd. Vi ska behandla med ögondroppar ett par veckor till, så det kommer nog att lösa sig.
Igår hade jag ett samtal med leg. vet. om Alfons och hans framtid. Jag blev bestämt avrådd att ställa ut honom, då han är bärare av både Chlamydia och Herpes. Dessa i sin tur blommar upp när Alfons blir stressad. Han är väldigt stresskänslig och börjar nysa redan vid vissa lekar. Alfons behöver en lugn miljö utan stress hela livet ut. Jag kommer att erbjuda honom det. Han är min lilla isbjörn! ♥


Det här inlägget postades i Uppdatering och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.