Sammanfattning om katten Movitz

Det har varit en hel del strul gällande katten Movitz och flera har hört av sig och frågat vad det är som händer. Här kommer en sammanfattning från Inger på Snuffefonden, som fungerat som spindeln i nätet.

Hej alla, Min älskade katt Movitz har varit med om en allvarlig olycka. det var natten till tisdagen då jag hörde skrik och vrål från badrummet, Jag springer så fort jag kan för att se vad som händer. När jag kommer in i badrummet ser jag min älskade vän hängandes i luften av en stor krok i munnen och blod överallt på väggar och tak.

Kroken som hade hängt honom i luften sitter alltid i en spärr så att inte tvättbrädan som hänger över badkaret ska åka ner. På något sätt fick han loss den ur spärren så den åkte in i munnen/ner i halsen på honom. Han skriker och försöker sprattla sig ur medans jag försöker få ut helvettes kroken ur munnen som nästan satt fast. Skräckslagen som han var rev han sönder mina armar djupt medan jag kämpade med att få ut den. När jag sedan fick ut den och har honom i min famn skriker han fortfarande som aldrig förr. Eftersom allt gick så snabbt och jag själv blev så chockad och ledsen och trodde att det var kört efter såg allt blod så märker jag inte att själva linan/snöret har vridit sig runt hans hals. Han hade alltså inte bara fått en vass krok ner i halsen utan han hängde också i luften strypt av helvettes snöret som leder till tvättbrädan som hade åkt ner..

Han har så mycket hår runt nacken det gjorde det svårare att försöka få bort den. Till slut fick jag bort snöret från halsen och plockar ner honom. Blev rädd när jag såg hur mycket blod det hade stänkt överallt. När jag sedan går ut med honom för att försöka stoppa blödningen och torkar honom lite så märker jag att hans högra öga har svällt upp så att det nästan ploppar ur. Pupillen rör sig inte och jag ser hur det rinner blod ur ögat. Han är drygt ett och ett halvt år och alltid varit frisk och glad så jag har aldrig behövt gå till någon vet. jag har inget nummer eller något så jag ringer 112 och frågar.. de bad mig googla mitt under allt helvette, jag googlar fram ett nummer till en vet som inte vill ge mig rådgivning eller ens vill säga vad jag ska göra så jag lägger på och håller om min närmsta vän och bror Movitz♥.

Det blir morgon och jag ger mig genast av till närmsta vet/djursjukhus. De ser på honom och önskar att han kunde få stanna kvar hos de och få en ordentlig röntgen. Jag frågade vad det gick på då sa dom 10.000kr för röntgen och 10.000+kr för honom att stanna kvar en natt och få övervakning och dropp. Så dyrt visste jag inte att det skulle vara.. Arbetslös som man är gav jag bort det sista jag hade. det tittade på honom och gav honom kortizon, det gav jag 2700 kr för. Han har återbesök på torsdag 5 dec för att se om han återhämtat sig. Movitz problem jusst nu ligger i att jag inte har några pengar alls. Jag vill mer än gärna att han ska få all vård och medicin han behöver. Jag klarar inte av att se min älskade Movitz ha så ont och möjligtvis (enligt vet) blind i ena ögat..

Det jag önskar är om någon fin själ vill hjälpa mig med en slant så att jag har råd med återbesöket, han tuggar snett och har ont. jag vill gärna att en ögonläkare ska titta på honom. Jag vill inte att han ska bli blind. Snälla hjälp. Jag lyckades rädda hans liv i sista sekund men det räcker inte.. han blev svårt strypt, jag är rädd att han inte kommer att klara sig. det kanske var hans öde att han skulle gå bort.. Jag fattar fortfarande inte hur jag slet tillbaka honom till liv från döden.. det här händer inte.. Gud har gett honom ett nytt liv. Om man skulle stoppat in kroken med flit hade den inte strypit honom på det sättet om ni förstår vad jag menar. det är så omöjligt, sånt här står skrivet.

Jag räddade honom från hans öde. Jag har hört att man inte kan komma undan från ödet.. Det jag gjorde kanske inte räckte. Snälla jag ber om en slant. Hjälp mig rädda livet på stackars Movitz. Jag älskar honom mest i hela världen, han är så oskyldig och artig. Han förtjänar inte det här. Ingen förstjänar en så svår olycka. skulle bli så glad för hans skull om han fick det han behövde. Om jag skrivit på fel facebook sida så får ni gärna vägleda mig. TACK för att ni tog er tid att läsa. // Hälsningar till er från mig & Movitz .

RESUME:
4/12 skrev Movitz husse George Hardy ett nödrop om sin skadade katt Movitz här hos oss på SnuffeFonden. Han hade då varit den 2/12 på Albano Djursjukhus med katten, men inte haft råd med tillräcklig undersökning. Ny besökstid var bokad till nästa dag men saknades också pengar till.

5/12 kontaktade SnuffeFonden Albano och fick uppgifterna från 2/12 bekräftade och Albano gick med på att ta emot fondens bidrag för att hjälpa Movitz med kostnaden för ögonundersökning samma dag. Ögonspecialisten där bedömde att ”Movitz eventuellt kan behöva remitteras till neurolog” men samtidigt står i journalen ”Behöver inte komma tillbaka om det inte blir sämre” – men husse är orolig då Movitz tydligt visar att han inte mår bra, och vill ta honom till annan veterinär

6/12 fick vi veta att han också sökt hjälp via Kattjouren och att de kommit överens att ordna transport till annan veterinär, Satu på Öland. De hade en insamling som generade cirka 13 000 kr direkt till Skogsbyklliniken där.

8/12 förklarade husse att han inte ville åka så långt med Movitz och då ordnade Inger Andersson en akuttid nästa dag på rekommenderade Södra Djursjukhuset i Kungens Kurva efter att ha gett garanti för betalning av vården. Foto på Movitz visar ett svullet öga med stor pupill. Kattjouren fick information om det hela.

9/12 fick husse grundliga instruktioner på morgonen om vad som skulle göras vid besöket på Södra, och han skulle få hjälp med skjuts dit.
Av olika skäl kom George aldrig iväg med Movitz till beställd vård, och han var svår att kontakta. Mängder av personer erbjöd sig på olika sätt att ge hjälp.

21/12 fick husse ultimatum (Eftersom inget hände trots stöd från alla håll och då han faktiskt själv ansvarar för sin katt!) att SJÄLV boka ny besökstid för Movitz, vilket han lovade att göra. Kattjouren och SnuffeFonden var överens om att som utlovat stå för Movitz vård, bara katten kom till veterinär.

23/12 var vanlig dag med bokningsmöjligheter. Dock har inget hörts från husse. Däremot har Kattjourens Madelene bekräftat att ”Movitz pengar” finns för eventuella behov, och att de kommer att lämnas – precis som vi på SnuffeFonden gör – till vårdgivande veterinär.

Vi på SnuffeFonden gör verkligen allt för att hjälp ska komma fram! Men det finns också ett grundläggande ansvar hos kattägaren att agera, och varken vi eller Kattjouren är en myndighet som skulle kunna gå och hämta Movitz handgripligen. Tyvärr, kan man säga, så här långt i efterhand.

Jag har bett husse om besked hur det gått med tidsbokningen han skulle göra i måndags, och väntar på svar. Hoppet är att något ska komma att hända i alla fall, för Movitz skull.

För dem som undrat hur de ska ge och märka pengar till SnuffeFonden som hjälper ANDRA katter så är svaret att det behövs ingen särskild märkning! Kattjouren kommer att ta hand om de eventuella kostnader som blir för Movitz OM han får mer vård. Det som kommer in till SnuffeFonden fördelas till alla andra hjälpehövande katter!

Tack alla som bidrar till fonden och hjälper oss att hjälpa!


Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.